REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį žlugusio banko „Snoras“ bankroto administratorius Simonas Freakly išplatino viešą laišką, skirtą Lietuvos Respublikos Seimo Laikinajai tyrimo komisijai. Laiškas adresuotas šios komisijos pirmininkui Valentiniui Mazuroniui, jame S. Freakly aiškinasi, kodėl vėlavo pateikti komisijos prašomą informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlome susipažinti su visu laiško turiniu:

Gerb. Pone V. Mazuroni,

Gavęs Jūsų kvietimą, 2012 m. kovo 14 d. dalyvavau susitikime su Lietuvos Respublikos Seimo Laikinąja tyrimo komisija Dėl Lietuvos Respublikoje veikiančių komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir situacijos bankrutuojančioje akcinėje bendrovėje banke„Snoras“ išsiaiškinimo (toliau – „Komisija“), kurio metu buvo aptariamos banko žlugimo aplinkybės bei banko balanso tikslinimai.

REKLAMA

Buvau nuviltas spaudoje perskaitęs pastabas apie mane, kuriose teigiama, jog nesu pateikęs Komisijai jos prašomos informacijos apie banko „Snoras“ balanso, buvusio paskutinę mano administravimo dieną, t.y. 2011 m. gruodžio 7 d., patikslinimus.

Susitikimo su Komisija metu manęs buvo paprašyta pateikti detalią informaciją apie banko „Snoras0“ balanso patikslinimus. Atsižvelgiant į patikslinimų sudėtingumą, buvo susitarta, jog minėta informacija bus pateikta raštu po susitikimo.

REKLAMA
REKLAMA

Informacijos apie balanso patikslinimus parengimas užtruko, kadangi duomenis reikėjo susisteminti ir visus parengtus dokumentus, kurių apimtis kartu su atsakymu ir dviem jo priedais, t.y. lentelėmis, kuriose pateikiami finansiniai duomenys, yra 14 lapų, reikėjo išversti į lietuvių kalbą. Raštas bei jo priedai buvo parengti ir pasirašyti 2012 m. balandžio 13 d. bei 2012 m. balandžio 16 d. nuvežti ir pateikti Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos komunikacijos departamento priėmimo skyriaus raštinės poskyriui. Minėto dokumento kopiją, ant kurios yra Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos komunikacijos departamento priėmimo skyriaus raštinės poskyrio antspaudas, su žyma „gautas įslaptintas dokumentas“ bei dokumento gavimo data, t.y. 2012 m. balandžio 16 d., turime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minėtame rašte paaiškinama, jog esminiai patikslinimai balanse apima du pagrindinius aspektus. Pirma, nurodoma turto, kuris priklauso arba turi priklausyti Bankui, tačiau yra pažeistos nuosavybės teisės į jį arba prarasta valdymo teisė, apimtis. Antra, pateikiami patikslinimai balanse, kurie buvo atlikti atsižvelgus į turto vertės pablogėjimą.

Nežiūrint į tai, kas nurodyta aukščiau, man buvo pranešta, jog minėtame rašte pateiktos informacijos Komisija negavo. Atitinkamai, 2012 m. balandžio 13 d. rašto ir jo priedų kopijos bei lydraštis, kuriame nurodoma, jog minėta informacija teikiama pakartotinai,  2012 m. gegužės 4 d. buvo nuvežti ir pateikti Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos komunikacijos departamento priėmimo skyriaus raštinės poskyriui. Minėto lydraščio, ant kurio yra Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos komunikacijos departamento priėmimo skyriaus raštinės poskyrio antspaudas, su žyma „gautas įslaptintas dokumentas“ bei dokumento gavimo data, t.y. 2012 m. gegužės 4 d., turime.

REKLAMA

Atsižvelgiant į visas aplinkybes, nurodytas aukščiau, man labai keista spaudoje išvysti pastabas apie save, kuriose teigiama, jog nesu pateikęs prašomos informacijos. Paminėtina, jog nei manęs, nei mano kolegų Komisija neinformavo, jog informacija jos nepasiekė. Jeigu pageidautumėte, jog pateikčiau trečią  rašto kopiją, prašau kreiptis. Aš ir mano kolegos visada esame pasirengę bendradarbiauti su Komisija ir padėti jai vykdyti jos darbo užduotis.

Pagarbiai,

Simon Freakley

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų