REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos pareigūnai ketina leisti užmegzti diplomatinius kontaktus su palestiniečių vienybės vyriausybės nariais, kurie nepriklauso "Hamas" judėjimui, priešingai nei Izraelis, nusprendęs vengti viso ministrų kabineto, penktadienį pareiškė Europos diplomatai.

REKLAMA
REKLAMA

"Britanija nepalaikys ryšių su "Hamas", tačiau vyriausybėje yra narių, kurie nepriklauso "Hamas" ir britų diplomatai galės palaikyti ryšius su jais", - žurnalistams sakė aukštas diplomatas, paklaustas apie naująją poziciją.

REKLAMA

Oficialaus Didžiosios Britanijos vyriausybės pareiškimo tikimasi sulaukti po to, kai šeštadienį palestiniečių parlamentas patvirtins iš "Hamas" islamistų ir prezidento Mahmoudo Abbaso (Mahmudo Abaso) pasaulietinės "Fatah" frakcijos narių suformuotą vienybės vyriausybę.

Britanijos pozicija yra labai svarbi dėl jos artimų santykių su Jungtinėmis Valstijomis, kurios, kaip tikimasi, palaikys Izraelio poziciją ir boikotuos naująją palestiniečių vyriausybę.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol Britanija nepalaikė diplomatinių santykių su palestiniečių vyriausybe, lygiai taip pat kaip Jungtinės Valstijos ir Izraelis.

Britanijos valdžia leis užmegzti diplomatinius ryšius su naujame ministrų kabinete dirbančiais "Fatah" nariais ir nepriklausomais atstovais, tarp jų ir naujai paskirtu finansų ministru ir Vakarų remiamu reformų šalininku Salamu Fayyadu (Salamu Fajadu), taip pat naujuoju užsienio reikalų ministru Ziadu Abu Amru (Zijadu Abu Amru).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų