REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su kiekviena diena atsiranda vis daugiau savarankiškai keliaujančių žmonių, kurie, apimti kelionės euforijos, pamiršta svarbius dalykus. Žemiau keli patarimai tiems, kas susiruošė į savarankiškai suplanuotą kelionę, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš nuspręsdami leistis į savarankišką kelionę, pasidomėkite, ar šalyje, į kurią norite vykti, nevyksta neramumai. Kartais pasitaiko ekstremalų, kurie iš pavadinimo ar nuotraukų nusprendžia, kad konkreti šalis tikrai verta dėmesio. Stabtelkite minutėlę kitą ir dar kartą pagalvokite apie savo norą.

REKLAMA

Pasidomėkite, ar valstybėje, į kurią (ar per kurią) vyksite, Lietuvos Respublikos piliečiams nereikia vizų.

Nepasilikite paskutiniam vakarui! Įsitikinkite, kad turite visus reikiamus dokumentus: pasą ar asmens tapatybės kortelę, kelionės bilietus, draudimo polisą, viešbučių rezervaciją ir pan. Pažiūrėkite dar kartą, ar asmens tapatybės, vizų ir kitų dokumentų galiojimo laikas nepasibaigęs. Kai kurios užsienio valstybės reikalauja, kad įvažiuojančiojo į šalį asmens paso galiojimo laikas baigtųsi ne anksčiau kaip po trijų (ar šešių) mėnesių po kelionės pabaigos. Pasidomėkite, ar galios jūsų asmens tapatybės kortelė šalyje, į kurią norite vykti. Gal skamba kiek kurioziškai, bet labai dažnai žmonės pamiršta apie tai, kad kelionėje reikalingas ne tik bilietas, bet dar ir galiojantys asmens dokumentai!

REKLAMA
REKLAMA

Apsidrauskite kelionės laikotarpiui savo sveikatą. Tai galima padaryti keliais būdais: turėti kreditinę kortelę, kuri garantuoja sveikatos draudimą visai jūsų šeimai (konkrečiau reikėtų domėtis banke), atskiras sveikatos draudimas konkrečios kelionės laikui (čia galėsite palyginti įvairių draudimo kompanijų pasiūlymus: kelionių draudimas), Europos sveikatos draudimo kortelė ir t.t. Tai pat pasidomėkite skiepais, jei susiruošėte į egzotinę kelionę.

Pinigai. Galite pasižiūrėti, kuriose valstybėse be vargo atsiskaitysite eurais: kurių Europos Sąjungos šalių nacionalinė valiuta yra eurai?

Pravartu žinoti Lietuvos diplomatinių atstovybių ar konsulinių įstaigų adresus ar bent telefono numerius užsienio šalyje, į kurią ketinate vykti. Jei konkrečioje šalyje atstovybės nėra, tuomet kreiptis reikėtų į artimiausios šalies atstovybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų