REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jį gali vadinti ir tiltu, ir fontanu: Pietų Korėjoje, Seule, pastatytas Banpo tiltas, gal ir neprilygstantis Dubajaus fontanui su jo šviesos ir muzikos „šokiais“, vis dėlto nusipelno dėmesio dėl savo neįprasto ir originalaus sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA

Šį fontaną-tiltą dar kartais vadina Mėnulio vaivorykšte, ir ne veltui. Naktį, kai fontano čiurkšles apšviečia alyviniai, mėlyni, žali ir balti prožektoriai, jo spindėjimas iš tiesų primena mėnesieną.

REKLAMA

Tiltą sudaro dvi dalys: apatinėje yra apžvalgos aikštelės, kuriomis galima vaikščioti tik pėsčiomis ir pasijusti tarsi pasakiškame spalvingo krioklio viduje. Viršutinė dalis naudojama kaip paprasčiausias tiltas, nors ir nuo jo galima grožėtis vandens kaskadomis. Tačiau įspūdingiausias ir gražiausias vaizdas (iš čia daroma ir dauguma tilto nuotraukų) žiūrovams atsiveria nuo pietinio Hano upės kranto (ją ir kerta tiltas), kur driekiasi parkas.

Beje, šis tiltas yra įtrauktas ir į Guinnesso rekordų knygą kaip didžiausias tiltas-fontanas pasaulyje – jo ilgis siekia 1 140 metrų. Per visą šį ilgį yra sumontuota 10 000 įvairių spalvų LED lempučių, o šou metu fontanas trykšta iki 190 tonų vandens per minutę stiprumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų