REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj, birželio 1 d., Rygoje startuos septynioliktasis tarptautinis Žurnalistų ralis, organizuojamas Lietuvos žurnalistų autoklubo. Pirmą kartą Žurnalistų ralio istorijoje dalyvaus dviejų ekipažų moterų komanda, atstovaujanti tam pačiam žiniasklaidos kanalui. Tai Autoledi.lt komanda, kurios ekipažai dalyvaus lenktynininkų įskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Portalo Autoledi.lt projekto vadovės Ievos Kukevičienės teigimu, Autoledi.lt atstovės Žurnalistų ralyje dalyvaus jau antrus metus, ir šiemet portalui atstovaus jau du ekipažai.

REKLAMA

„Dalyvauti Press ralyje mums iššūkis visomis prasmėmis – tai ne tik puiki proga išbandyti save, bet ir patobulinti savo įgūdžius per varžybas, kai jaudiniesi, užvaldo adrenalinas. Be to, atstovauti vairuojančioms moterims svarbu ir dėl to, kad skatintume jas tobulėti vairavimo srityje bei daugiau domėtis sportiniu vairavimu, gelbstinčiu ekstremaliose situacijose,“ – pasakoja I. Kukevičienė.

„Autoledi.lt“ komanda (nuotr. komandos archyvo)„Autoledi.lt“ komanda (nuotr. komandos archyvo)

Prieš metus Press ralyje dalyvavo vienas Autoledi.lt ekipažas, vairuojamas kūrybos vadovės Laimos Staknytės-Patinskienės su šturmane Lina Leonavičiūte. Merginos užėmė pirmą vietą moterų įskaitoje bei trečią vietą savo klasėje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais Autoledi.lt atstovaus portalo projekto vadovė I. Kukevičienė, važiuosianti su šturmane L. Leonavičiūte, daugiamete Press ralio dalyve ir prizininke. Merginos važiuos su 1 klasės BMW, o kitai Autoledi.lt komandos atstovei L. Staknytei-Patinskienei šįkart talkins šalies automobilių ralio čempionate dalyvaujanti Vesta Survilienė, laimėjusi NEZ Junior bronzą. Šis ekipažas važiuos su lenktyniniu „Renault Clio“.

Anot Žurnalistų autoklubo prezidento Valdo Valiukevičiaus, dailiosios lyties atstovės dalyvavo visuose šešiolikoje ralių ir šiais metais gausus jų būrys puikuosis ne tik šturmano kėdėje – prie starto linijos viso stos 6 moterų ekipažai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Press ralyje dalyvauja įvairių žiniasklaidos priemonių atstovės, sulaukiame viešnių ir iš kitų šalių, – pasakoja V. Valiukevičius. – Tačiau, kaip ir ralio čempionate, moterų šturmanių daugiau nei vairuotojų.“

Prisimindamas Press ralio istoriją ir dalyvavusias žurnalistes V. Valiukevičius pasakoja, kad ilgiausiai ralyje dalyvauja žurnalo „Laima“ redaktorė Gitana Bukauskienė ir jos pavaduotoja Gitana Rimšaitė, taip pat pirmajame–penktajame raliuose šauniai pasirodė lenkė, „Motor“ žurnalistė Hana Jarosz Jałowiecka. Taip pat paminėtinas radijo stoties FM 99 Vilijos Ramanauskienės ir Giedrės Aldonienės ekipažas, kuris prieš dvejus metus bendroje įskaitoje buvo aukščiausią vietą užėmęs moterų ekipažas per Press ralio istoriją, – jos buvo keturioliktos.

„Press ralis – renginys žurnalistams, per kurį ne tik lenktyniaujama, todėl suskirstyčiau jo dalyvius į dvi kategorijas: tie, kurie kovoja dėl kiekvienos sekundės, ir tie, kurie nori tiesiog dalyvauti, gerai praleisti laiką ir pabendrauti su kolegomis, nes jų daug atvyksta ir iš kitų šalių. Tai puiki proga pamiršti rūpesčius, pasikrauti adrenalino“, – teigia Žurnalistų autoklubo prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų