REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po susitikimo su profesinių sąjungų atstovais Artūras Melianas teigė, kad statutiniai pareigūnai privalo gauti orų atlyginimą ir turėti geresnes darbo sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas susitiko su Vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos (LVRSRPS) pirmininke Loreta Soščekiene ir kitais atstovais. Pokalbio metu akcentuota, kad statutiniai pareigūnai palieka darbo vietas ir traukiasi į kitas tarnybas dėl mažų atlyginimų, blogų darbo sąlygų ir nuolatinių pokyčių sistemoje.

REKLAMA

„Neramina, kad daug pareigūnų pastaruoju metu paliko tarnybą. Išeina nemažai profesionalių darbuotojų, kurie dar galėtų dirbti. Pagrindinė priežastis – nepakankamas atlyginimas ir netinkamos darbo sąlygos. Matyt, teks daryti didesnę pareigūnų atranką ir kelti jiems atlyginimus, atitinkančius jų kvalifikacija. Pareigūnų atlyginimas turi būti orus“, – tikino A. Melianas.

Artimiausiu metu ministras žada kreiptis į Seimą su prašymu subalansuoti valstybės biudžetą taip, kad būtų galima didinti atlyginimus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Melianas žadėjo pasirūpinti, kad pareigūnams pakaktų kuro nuvažiuoti į įvykio vietą ir jie turėtų darbo aprangą. Kaip žinia, daugelis pareigūnų dėvi suplyšusias uniformas ir avi nudėvėtus batus.

„Numatėme skirti papildomų lėšų, jeigu pavyks susitarti su Vyriausybės atstovais. Prašysiu jų supratimo“, – tikino ministras.

Jo nuomone, pareigūnams gavus normalų atlyginimą, sumažės pažeidimų bei padidės darbo drausmė.

Pastaruoju metu tarnybą policijoje ir kitose tarnybose paliko daugiau nei 1000 pareigūnų. Daugelis jų pasitraukė į pensiją, kiti – į kitas tarnybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Profesinių sąjungų duomenimis, labai daug pareigūnų vilioja bankai, kur įsteigti vindikacijos skyriai.

Ypač daug rūpesčių – dėl kuro. Ugniagesiai ir policininkai išnaudojo limitą jau iš karto po Naujųjų metų. Pagrindinė priežastis – sparčiai brangstantis kuras.

Dėl šių aplinkybių pareigūnai negali laiku atvykti į įvykio vietą, atlikti kitų funkcijų.

Pareigūnai skundžiasi, kad daugelis senokai negauna uniformų, o senos jau yra nudėvėtos. Stinga tarnybinių ginklų, avalynės, specialiosios įrangos.

Iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų apmokamas tik pareigūnų mokymas.

Taip pat skaitykite:

Pavojus: pareigūnų gerokai sumažėjo, nusikaltimų skaičius auga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų