REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centre (ŠRATC).

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad buvusi šio centro Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadovė G. K., vykdydama organizuotus viešuosius pirkimus dėl kompiuterinės technikos priežiūros paslaugų ir profilaktinių darbų, piktnaudžiavo tarnyba siekdama sau ir kitiems asmenims turtinės naudos ir sudarė išskirtines sąlygas vienai įmonei laimėti konkursą. Šio konkurso vertė - apie 55 tūkst. litų.

REKLAMA

G. K. ir įmonės atstovas A. K. sulaikyti 48 valandoms.

STT Šiaulių valdyboje taip pat yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro organizuoto viešojo konkurso dėl Radviliškio rajono savivaldybės komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo į jų šalinimo vietas. Konkurso vertė - apie 18 mln. litų.

ŠRATC direktoriui R. Jakučiui ir buvusiai Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadovei G. K. jau yra pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo.

Šiaulių miesto apylinkės teismo sprendimu R. Jakutis 6 mėnesiams nušalintas nuo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų