REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija antradienį paskelbė gana kritišką ataskaitą, kurioje sakoma, jog beraščiai mokyklų absolventai ir šeimos, kuriose nė vienas suaugęs žmogus nedirba, daro ilgalaikę žalą Jungtinės Karalystės ekonomikai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo šalies spauda, Komisija mano, kad žemas švietimo lygis ir įsigalėjusi socialinių pašalpų kultūra yra didžiausia grėsmė Britanijos ekonomam atsigavimui. Nesugebėjimas sukurti aplinką, kuomet vienišoms mamos ir kitiems asmenims, gaunantiems pašalpas, labiau apsimokėtų dirbti, o ne gauti pašalpų, reiškia, jog beveik du milijonai vaikų auga šeimose, kur niekas nedirba, o tai reiškia, jog tokie vaikai vargiai patys dirbs, teigia Europos Komisija.

REKLAMA

Briuseliui itin didelį nerimą kelia silpna skatinimo dirbti sistema, kuri neskatina bedarbių rinktis mažai apmokamą darbą, o ne pašalpas.

Europos Komisija perspėja, jog „Jungtinės Karalystės ekonominė veikla turėtų išlikti silpna“ ir kad artimiausiu metu didžiausią grėsmę kelia euro zonos problemos ir aukštos naftos kainos. Komisija prognozuoja, kad šiais metais Britanijos ekonomika išaugs tik 0,5 proc., o kitąmet tikimasi 1,7 proc. prieaugio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų