REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Žurnalo „Forbes“ teigimu Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius kontroliuoja 12,1 mlrd. JAV dolerių vertės turtą ir ir yra 68 turtingiausias žmogus planetoje.

REKLAMA
REKLAMA

Savo turtus R. Abramovičius susikrovė vadovaudamas investicijų bendrovei „Millhouse LLC“. Tuo tarpu Vakaruose milijardierius išgarsėjo po futbolo klubo „Chelsea“ įsigijimo.

REKLAMA

Vaikystėje R. Abramovičius buvo įvaikintas, moksluose pernelyg nepasižymėjo, tačiau gaudavo pakankamai gerus pažymius. Nepaisant to, šiandien jis mėgaujasi išskirtine prabanga ir valdo verslo imperiją: nuostabaus grožio gyvenimo draugė, rūmai, pasaulinio garso įžymybės privatūs lėktuvai ir jachtos tapo R. Abramovičiaus kasdienybe.

R. Abramovičių saugo 40 asmenų. Sklinda gandas, kad šis malonumas kasmet kainuoja 2 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2003 iki 2008 metų R. Abramovičius ėjo gubernatoriaus pareigas Čiukčių autonominėje apygardoje. Kalbama, kad per šį periodą oligarchas į regiono vystymą investavo 1,3 mlrd. JAV dolerių.

R. Abramovičius drauge su modeliu, dizainere ir žurnalo redaktore Daša Žukova augina sūnų.

Tiesa, prieš tai R. Abramovičiui teko išsiskirti su savo pirmaja žmona Irina. Šios skyrybos pateko į istoriją kaip vienos brangiausių pasaulyje. R. Abramovičius su buvusia žmona susitarė užbaigti ginčą taikos sutartimi, Irinai atiteko 300 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2008 metais R. Abramovičius žengė į meno kūrinių rinką ir už 120 mln. JAV dolerių įsigijo po vieną Francis Bacono bei Luciano Freudo darbą.

R. Abramovičius įsigijo didžiausią jachtą pasaulyje, kurios vertė – 1 mlrd. JAV dolerių. Jachtoje yra įrengti du baseinai, paparacius akinantys lazeriai ir povandeninis laivas, kuriuo galima pasprukti iš laivo. Pagrindiniai jachtos apartamentai yra apsaugoti šarvuotomis metalo plokštėmis.

Vietoje įprasto privataus lėktuvo R. Abramovičius įsigijo 375 asmenis galintį gabenti „Boeing 767“.

REKLAMA

Į darbą R. Abramovičius keliauja šarvuotu „Maybach“ limuzinu. Oligarchas turi du tokius automobilius. Kiekvienas iš jų kainuoja daugiau nei 1 mln. JAV dolerių.

Viename Londono pastate milijardierius įsigijo 9 apartamentus, kuriuos sujungė ir šiuo metu įrenginėja. Manoma, kad baigus renovacija ši rezidencija bus brangiausia visoje Didžiojoje Britanijoje.

Be to R. Abramovičius Aspene už 40 mln. JAV dolerių įsigijo rančą.

Pietų Prancūzijoje turtuoliui priklauso „Chateau de la Croe“ dvaras. Vien tik šių rūmų įrengimui teko išleisti 50 mln. JAV dolerių.

REKLAMA

Vasario mėnesį R. Abramovičius surengė metų vakarėlį, kuriam išleido 8 mln. JAV dolerių. Svečių tarpe buvo galima pastebėti tokias įžymybes kaip Rupertas Murdochas ir George'as Lucas. Svečius linksmino grupė „Red Hot Chilli Peppers“.

Sankt Peterburge R. Abramovičius įsigijo Naujosios Olandijos salą, kurioje anksčiau buvo įkurta karinė bazė. Milijardierius ketina saloje kaupti savo meno kolekciją. Salos tvarkymui R. Abramovičius jau išleido 400 mln. JAV dolerių.

Šiame objekte visuomenė gali susipažinti su R. Abramovičius mecenatine veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų