REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę graikus dėl vengimo mokėti mokesčius sukritikavusiai Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovei Christine Lagarde pačiai mokesčių mokėti nereikia, rašo „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos dienraščiui „The Guardian“ išsakytos jos mintys sulaukė didžiulio pasipiktinimo Graikijoje. Ch. Lagarde dienraščiui sakė, kad vaikams Afrikoje pagalba reikalinga labiau nei graikams ir kad daugybė šalies gyventojų „nuolatos stengiasi išvengti mokesčių“.

REKLAMA

„The Guardian“ straipsnyje teigiama, kad nuo jos pačios atlyginimo, siekiančio 467 tūkst. 940 svarų sterlingų per metus ir metinės 83 tūkst. 760 išmokos, mokesčiai nėra skaičiuojami.

Straipsnyje rašoma, kad Ch. Lagarde „atlyginimas ir priedų paketas yra vertas daugiau nei Jungtinių Valstijų prezidentoBaracko Obamos atlygis iš JAV vyriausybės, nuo kurio mokesčiai skaičiuojami“.

Ch. Lagarde taip pat turi teisę į 1 proc. atlyginimo padidinimą kasmet per savo penkerių metų trukmės darbo sutartį ir gauna įvairių priedų, pavyzdžiui, subsidijos nuomai, priedas už vaikus, stipendijos mokyklinio amžiaus vaikams, kelionių išlaidų padengimas ir subsidijuotas sveikatos draudimas.

REKLAMA
REKLAMA

„The Guardian“ taip pat pažymi, kad ne vienas kritikas piktinosi, kaip TVF, Pasaulio banko ir Jungtinių Tautų vadovai gali „gerai gyventi tarptautinių mokesčių mokėtojų sąskaita“. Teisindamos didelius atlyginimus šios organizacijos ne kartą tikino, kad jie reikalingi norint pritraukti talentingus asmenis iš privataus sektoriaus. Tačiau šis argumentas atkrenta, kai atsižvelgiama į faktą, jog daugybė aukštesnes pareigas šiose organizacijose einančių žmonių anksčiau dirbo vyriausybės postuose.

Žurnalas „The New Statesman“ pabrėžia, kad šiuo atžvilgiu Ch. Lagarde elgiasi šiek tiek veidmainiškai, nes viena yra raginti žmonės mokėti mokesčius, o kita - susimokėti savus arba būti tokioje padėtyje, kai jų mokėti išvis nereikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų