REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto finansinė padėtis yra sudėtinga, tačiau šių metų pirmojo ketvirčio rezultatai džiugina, teigia sostinės meras Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus biudžetas yra sudėtingoje būklėje ir priežastis labai aiški. (...) – Vilniaus miesto gyventojai yra skriaudžiami negaunant tų mokesčių, kuriuos sumoka Vilniaus miesto gyventojai, reikiamos dalies“, – trečiadienį spaudos konferencijoje, skirtoje pristatyti sostinės savivaldybės valdomą turtą, sakė A. Zuokas.

REKLAMA

Mero teigimu, prasčiausia Vilniaus padėtis išryškėja ir lyginant su kitomis Baltijos šalių sostinėmis – Talinu ir Ryga, esą šių miestų biudžeto pajamos vienam gyventojui viršija mūsų rodiklius.

„Palyginus su Ryga ir Estija, Vilnius yra blogai finansuojamas ir nėra sudaromos sąlygos patiems mums užsidirbti pajamų. Finansų ministerija, formuodama biudžetą, skriaudžia Vilniaus miesto gyventojus, kad subalansuotų savo finansus“, – sakė meras.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto skola siekia beveik milijardą litų, o šiemet, administracijos direktoriaus Valdo Klimantavičiaus teigimu, miesto skolinimosi limitas – 200 mln. litų. Didžioji dalis šios sumos bus skirta ankstesniems įsiskolinimams sumokėti, sakė jis.

„Turime atkurti ir savivaldybės įmonių mokumą, nes per praėjusią kadenciją susiformavo skolos, nes ne visada Vilniaus miesto savivaldybė mokėjo už atliktus darbus. Ypač sudėtinga situacija Vilniaus viešajame transporte, labiausiai dėl to, kad buvo padidintas PVM už teikiamas paslaugas bei padidėjo degalų kainos“, – antrino A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip dar vieną laimėjimą meras įvardijo susitarimą su „Snoro“ banku – šiemet savivaldybė jam turėjo sumokėti 70 mln. litų paskolą, tačiau pavyko išsiderėti, kad mokėjimai būtų perkelti į kitus metus.

Tačiau A. Zuokas pabrėžė, kad šių metų pirmojo ketvirčio rezultatai – džiuginantys.

„Pirmojo ketvirčio rezultatai mums yra palankūs ir džiuginantys, jie yra teigiami. Mes viršijome pirmojo ketvirčio planus beveik 4 proc.“, – teigė meras.

Pasak A. Zuoko, nors Vilniaus finansinė situacija yra komplikuota, savivaldybė „daro viską, ką gali“. Mero teigimu, vienas iš žingsnių – pirmą kartą įvertintas savivaldybės valdomas turtas. Naudodamasi gauta informacija miesto administracija galės apskaičiuoti, ar išlaikomas turtas yra naudingas ir kiek jis savivaldybei kainuoja.

„Mes toliau skatiname aktyvesnį turto naudojimą, tam tikro turto privatizavimą, įstatinio kapitalo didinimą įmonėse, tokiu būdu spręsdami tas finansines problemas, kurias mes gavome lygiai prieš metus, kada Vilniaus miesto skola per 4 metus padidėjo daugiau nei 550 mln. litų“, – kalbėjo sostinės meras meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų