REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė pirmą kartą konsolidavo – į bendrą ataskaitą sujungė savo valdomą turtą: savivaldybės bei viešojo sektoriaus subjektų apskaitomą žemę, pastatus, statinius, nebaigtą statybą, infrastruktūros objektus. Bendra savivaldybės valdomo turto rinkos vertė siekia apie 9 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Savivaldybės pozicija – atvirai, išsamiai ir oficialiai skelbti informaciją apie esamą finansinę ir turto situaciją. Rezultatai rodo, jog miesto valdomas turtas yra gana didelis. Valdomo turto balansinė vertė siekia beveik 2,8 mlrd. litų, rinkos vertė – apie 9 mlrd. litų“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Savivaldybės valdomo ilgalaikio materialaus turto balansinė vertė siekia 2,785 mlrd. litų. Vilnius šiuo metu konsoliduoja 344 įstaigų finansus, t. y. 8 proc. visų Lietuvos viešojo sektoriaus finansinių ataskaitų. Vilniaus savivaldybėje apskaityti 794 pastatai, – didžioji dalis kurių – negyvenamieji pastatai: švietimo, gydymo įstaigos, administraciniai pastatai.

Didelę dalį balansinės vertės sudaro infrastruktūros ir kiti statiniai, kurių likutinė vertė siekia 1,528 mlrd. litų. Tai – keliai ir gatvės (795 mln. litų), vandentiekio, kanalizacijos ir šilumos tinklai (324,5 mln. litų), tiltai ir viadukai (336,8 mln. litų), automobilių stovėjimo aikštelės (8,8 mln. litų), apšvietimo tinklai ir elektros linijos (7 mln. litų).

Į ataskaitą neįtraukiami savivaldybės valdomi ne viešojo sektoriaus subjektai – pvz., akcinės ir uždarosios akcinės bendrovės, kai kurios viešosios įstaigos, savivaldybės įmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų