REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pelno mokesčio įstatymas nuo 1990 iki 2012  m. buvo pakeistas 72 kartus, PVM įstatymas – 76 kartus.  Panašiai tiek kartų, o kartais ir daugiau buvo keisti ir kiti mokesčių įstatymai, skaičiuoja Kazimiero Simonavičiaus universiteto docentė dr. Z. Pagirskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji, dalyvaudama Seime surengtoje konferencijoje „Verslo būklė Lietuvoje ir mokesčių sistemos tobulinimas“, teigė, kad kone per visą nepriklausomybės laikotarpį Lietuvoje rinkta ir perrinkta valdžia blaškėsi ir nuolat kaitaliojo mokesčių įstatymus.

REKLAMA

„1990 m., kai tik prasidėjo įstatymų kūrimas, jis vyko chaotiškai ir stichiškai. Pati dalyvavau kuriant akcinių bendrovių įstatymą, todėl galiu tai patvirtinti“,- sakė docentė.

„Dažnas įstatymų keitimas leidžia daryti išvadą, kad valstybės institucijos  21 metus kūrė nekokybiškus produktus, nes juos reikėjo labai dažnai keisti ir jais turėjo vadovautis verslininkai“, – sakė docentė. Anot jos, bėda išliko ir tai, kad nekokybiškų įstatymų kūrėjai niekada nebuvo baudžiami.

REKLAMA
REKLAMA

„Verslininkai už prastos kokybės produktus visą laiką, 21 metus, buvo baudžiami“, - lygino mokslininkė.

Anot jos, pagal surenkamų mokesčių dydį Lietuva vis labiau linksta link Lotynų Amerikos valstybių.

„Tik trys Europos Sąjungos šalys perskirsto per šalies biudžetą mažesnę BVP dalį negu Lietuva“, - atkreipė dėmesį ji.

„Norint surinkti daugiau mokesčių, reikia sudaryti verslui sąlygas kurti naujas darbo vietas, o žmonėms galimybę daugiau užsidirbti“, – vieną iš galimų receptų siūlė Z. Pagirskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų