REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 m. balandžio mėn., palyginti su kovo mėn., statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 1,2 procento, praneša Lietuvos statistikos departamentas. Mėnesiniam kainų pokyčiui didžiausios įtakos turėjo padidėjęs darbo užmokestis.

REKLAMA
REKLAMA

Iš statybinių medžiagų ir gaminių per mėnesį labiausiai pabrango įvairių rūšių betonas ir mišiniai – 1,4 procento, apdailos medžiagos – 1,2 procento, izoliacinės medžiagos – 1 procentu, betono ir gelžbetonio gaminiai – 0,6 procento, o atpigo vamzdžiai – 1,1, langai ir durys – 0,3 procento.

Per metus (2012 m. balandžio mėn., palyginti su 2011 m. balandžio mėn.) statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 3,7 procento. Tai lėmė 3,6 procento išaugusios statybinių medžiagų ir gaminių kainos bei 4,9 procento padidėjęs darbo užmokestis. Iš statybinių medžiagų ir gaminių per metus labiausiai pabrango įvairių rūšių betonas ir mišiniai – 7,7 procento, betono ir gelžbetonio gaminiai – 6,7, apdailos medžiagos – 4,9, metalo gaminiai – 4,5, bendrosios statybinės medžiagos – 4,2 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų