REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos krepšinio rinktinės nariai, rėmėjai ir žiniasklaidos atstovai antradienį Vilniuje pirmieji pamatė filmo „Mes už... Lietuvą!“ premjerą. Gegužės 31 dieną visuose šalies kino teatruose pasirodysianti dokumentinė juosta apie Lietuvos krepšinio rinktinės užkulisius pirmiesiems žiūrovams paliko itin gerą įspūdį.

REKLAMA
REKLAMA

Nesurežisuoti unikalūs kadrai nuo nuogo Manto Kalniečio užpakalio drabužinėje, brolių pokštų, Šarūno Jasikevičiaus prisipažinimo, kad jokio kito darbo nemoka, tik žaisti krepšinį, iki uždegančių ir ant kojų pastatančių trenerio Kęstučio Kemzūros kalbų. Iš taip arti Lietuvos rinktinės dar niekas nematė.

REKLAMA

Prieš pat premjerą kino salėje filmo „Mes už... Lietuvą!“ režisieriui Andriui Lekavičiui Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas įteikė dovaną – kamuolį su visų nacionalinės komandos krepšininkų parašais. „Noriu padėkoti už malonumą ne tik sirgaliams, bet ir žaidėjams“, – apie sukurtą filmą kalbėjo vidurio puolėjas.

Filmo režisierius Andrius Lekavičius po seanso pasidžiaugė, kad dviejų metų darbas virto kūnu. „Man labai svarbūs tie teigiami atsiliepimai iš rinktinės žaidėjų. Galima pasakyti, kad kamuolys su parašais, kurį gavau prieš filmo demonstravimą, man svarbesnis net už Oskarą“, – portalui Balsas.lt sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokios emocijos užplūdo baigus žiūrėti filmą?

– Filmą mačiau iš tikrųjų daugiau nei 40 kartų. Tos vietos, kurios juokingos, juokina net ir po tiek kartų, o ten, kur verčia susimąstyti, – susimąstai iš naujo.

– Kiek dar liko nesukarpytos ir nesudėtos į filmą medžiagos?

– Visos medžiagos turėjome virš 200 valandų, o iš jų išrinkome 94 minutes filmui.

– Gal pasirodys antra dalis?

– Nemanau. Stengėmės, kad tai būtų įdomu ne vien krepšinio sirgaliams. Man pačiam, kaip krepšinio sirgaliui, įdomios visos 200 valandų (juokiasi). Stengėmės, kad būtų įdomu ir kino prasme, kad būtų kažkokia istorija, draminiai lūžiai. Išėjo, kas išėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pačiam tai debiutas kine. Ar negalvojate imtis kito filmo apie rinktinę?

– Nėra taip lengva tokį filmą padaryti. Turbūt pirmiausia norisi reakcijos iš publikos. Jeigu ji bus teigiama, tai yra minčių apie kažkokį tęsinį. Galbūt tai būtų kitas olimpinis ciklas. Treneriai visuomet sako, kad olimpinis ciklas – tai naujos komandos lipdymas.

Juozukas: manęs filme buvo per daug

„Gal ten manęs kiek per daug buvo, bet filmas – labai geras, – po premjeros kalbėjo rinktinės siela tapęs Juozas Petkevičius. Paprastai Juozuku šaukiamas ir didžiausiu krepšininkų draugu vadinamas masažuotojas atviravo, kad su malonumu išklausė dar kartą Kęstučio Kemzūros motyvuojančias kalbas. – Buvau jau primiršęs“, – juokėsi jis.

REKLAMA

Juozukas sakė, kad filme scena su broliais Lavrinovičiais ir Martynu Pociumi vadinamajame medicinos kambaryje – tik maža dalelytė pokštų, su kuriais paprastai tenka susidurti. „Tas medicinos kambarys dažnai pilnas ir ten jau pokštai liejasi laisvai“, – sakė jis.

V. Chomičius: sunku lyginti su „The other dream team“

„Pažūrėjus filmą atgimsta tos pačios mintys ir jausmai. Nė vienas momentas neužsimiršo. Visąlaik matai daugiau iš šono, – kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Valdemaras Chomičius. – Kai ašaros iš akių ištrykšta, emocijos būna tik geros.“

REKLAMA

Anot jo, šį filmą lyginti su „The other dream team“ sunku. „Tuomet buvo tautos atgimimas, o čia – mūsų rinktinės išraiška prieš, per ir po svarbaus turnyro. Sulyginti būtų labai sunku. Abu filmai jausmingi, dvasiškai turtingi ir vienodai įkvepia bei vienija“, – dėstė treneris.

V. Chomičius tikisi, kad žmonės įvertins ir gerus, ir blogus momentus: „Reikia suprasti, kad ne visada gali laimėti. Tas supratimas labai padeda tobulėti ir nuteikia sunkiam darbui.“

TAIP PAT SKAITYKITE:

R. Javtokas: juokauti kaip Broliai? Reikia turėti talentą!

J. Valančiūnas: filmas pačiu laiku – motyvuoja ir uždega

K. Kemzūra: iki šiol negaliu žiūrėti rungtynių su makedonais įrašo

T. Balaišis Sėkla po filmo „Mes už... Lietuvą!“ premjeros: viduje viskas virpa

FILMO KŪRYBINĖ KOMANDA

Režisierius ANDRIUS LEKAVIČIUS

Operatoriai: JAROSLAVAS GAVRINAS, SAULIUS LUKOŠEVIČIUS

Garso režisierius VYTIS PURONAS

Kompozitorius JUSTINAS CHACHLAUSKAS a.k.a. VIRUS J

Montažo režisierius RIČARDAS MATAČIUS

Prodiuseriai: AIDAS AVIŽINIS, TITAS PETRIKIS

Vykdantysis prodiuseris LINAS KUNIGĖLIS

Vaidina: Kęstutis Kemzūra, Jonas Valančiūnas, Šarūnas Jasikevičius, Robertas Javtokas, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius, Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis, Juozas Petkevičius, Linas Kleiza, Evaldas Kandratavičius, Rimantas Kaukėnas, Tomas Delininkaitis, Paulius Jankūnas, Darius Songaila, Marijonas Petravičius, Mindaugas Lukauskis, Donatas Motiejūnas, Martynas Gecevičius, Deividas Gailius, Artūras Jomantas, Mindaugas Kuzminskas, Valdemaras Chomičius, Robertas Kuncaitis, Donaldas Kairys, Mantas Šernius, Sigitas Kavaliauskas, Rimtautas Gudas, Vytenis Trumpickas, Aidas Buzelis, Aleksejus Peletskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų