REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Daugybė madai neabejingų žmonių, norėdami atnaujinti savo garderobą, skuba į prekybos centrus ir šluoja populiarių parduotuvių lentynas. Tačiau atsiranda vis daugiau tokių, kurie nusprendžia įdomių dalykų ieškoti Gariūnų turgavietėje.

Daugybė madai neabejingų žmonių, norėdami atnaujinti savo garderobą, skuba į prekybos centrus ir šluoja populiarių parduotuvių lentynas. Tačiau atsiranda vis daugiau tokių, kurie nusprendžia įdomių dalykų ieškoti Gariūnų turgavietėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manote, kad ten apsiperka tik ilgakojės blondinės, pamišusios dėl blizgučių, rožinės spalvos ir įspūdingų iškirpčių? Ar iš provincijos atvykę žmonės, kurių stiliaus suvokimas skiriasi nuo didmiesčiuose gyvenančių?

REKLAMA

Naujienų portalas Balsas.lt į pagalbą pasitelkęs dizainerių duetą „Tribe“, kuris sulaukė itin daug teigiamų atsiliepimų po savo kolekcijos pristatymo „Mados infekcijos“ metu, nusprendė paneigti šiuos stereotipus ir parodyti, kad Gariūnuose galima rasti labai originalių ir išskirtinių drabužių. Galime atskleisti, kad „ekskursija“ į vieną didžiausių Baltijos šalių turgų pavyko gana sklandžiai, bene visi pardavėjai sutiko būti fotografuojami (žinoma, atsirado ir tokių, kurie, bijodami konkurencijos, liepė nedelsiant nusukti fotokamerą ir nepykdyti jų). Vaikštant po turgų nesulaukėme įkyrių kvietimų užeiti, spaudimo pirkti vieną ar kitą daiktą, o kai kurie pardavėjai, net nepasimatavus drabužio, siūlė nuolaidas. Juk niekam ne paslaptis, kad turguje svarbiausia yra derėtis.

REKLAMA
REKLAMA

„Fyfos“ – neatskiriama Gariūnų atributika

Šeštadienio rytą Gariūnų turgavietė buvo išties nemažai žmonių, prie populiaresnių prekyviečių net susidarydavo spūstys. Pastebėjome, kad žmonės dažniausiai atvažiuoja su šeimomis, sau drabužių randa tiek vaikai, tiek suaugę.

Bene daugiausiai nuostabos sukėlė panelės, kurios apsipirkti atvažiuoja išsipusčiusios, lyg eitų į vakarėlį: žėrintys aukštakulniai, su kuriais tikrai paeitų ne kiekviena, vakarinis makiažas, trumpos suknelės ar itin aptempti drabužiai, viliojantys vyrų žvilgsnius. Dizainerės Marina ir Donata juokavo, kad būtų smalsu sužinoti, kelinta šios gražuolės keliasi ir kiek laiko paskiria ruošimuisi apsipirkti Gariūnuose. Kaip pastebėjome, šio tipo merginos dažniausiai perka itin brangių, vardinių daiktų kopijas, apatinį trikotažą ir laikrodžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Egzistuoja vyriška mada

Dažnai stipriosios lyties atstovai skundžiasi, kad prekybos centruose neranda jiems patinkančių drabužių, o juolab įdomių aksesuarų. Tą patvirtino ir viena iš dizainerių dueto narių. „Ne kartą iš savo draugų girdėjome, kad vaikinams rasti originalių ir kokybiškų drabužių yra labai sunku. Jei atvirai, važiuodamos į Gariūnus tikėjomės, kad rasime gražių, vasariškų drabužių merginoms, bet tikrai nesitikėjome, kad išvysime tokių gražių vyriškų drabužių“, – pasakojo mergina, pati mielai kurianti drabužius vaikinams, kurie nori atrodyti išskirtinai.

REKLAMA

„Iš tiesų nustebino avalynės ir aksesuarų įvairumas. Galiu pasakyti, kad nesitikėjau, jog drabužiai bus tokie kokybiški, tačiau kartu ir labai stilingi. Labiausiai akį patraukė marškiniai. Nors tie, kurie man patiko labiausiai, nėra labai pigūs (kainos svyruoja nuo 180–200 litų, aut. past.), tačiau už tokius pačius pinigus parduotuvėje nerasi tokių kokybiškų dalykų“, – dėstė kita dueto dizainerė Donata Maldonytė.

Vienetinės lininės suknelės

Dizainerių akis patraukė palapinė, kurioje moteris pardavinėja originalias linines sukneles, palaidines, kelnes. Užkalbinta pardavėja paaiškėjo, kad visus drabužius ji kuria pati. „Šie gaminiai yra sukurti mano pačios. Turiu nuolatinių klientų ratą, kurie atvažiuoja į turgų vien tam, kad apsipirktų pas mane. Galiu pasakyti, kad prekyba tikrai nesiskundžiu, vienas didelis prekybos centras perka mano gaminius ir parduoda su dvigubu antkainiu, o Gariūnuose prekių kainos gerokai draugiškesnės“, – dėstė moteris.

REKLAMA

„Tribe“ dizainerės atkreipė dėmesį į mielas sukneles, puikiai tinkančias mergaitės krikštynoms. Pardavėja papasakojo, kad sukneles pasiuvusi per žiemą, o dabar pardavinėja: „Tai vienetiniai gaminiai, daugiau tokių niekur nerasite. Ir pačių suknelių yra pasiūta tik po vieną vienetą“, – pasakojo pardavėja. Suknelių kainos svyruoja nuo 70 iki 80 litų.

Stilingi paltai už juokingą kainą

Dar vienas atradimas, kurį radome Gariūnų turgavietėje, tai ryškiaspalviai paltai, būtini kiekvienos madai neabejingos moters spintoje. Šių paltų kaina, tiesą pasakius, pasirodė iš tiesų juokinga – 120 litų. Rusakalbė pardavėja papasakojo, kad jos sūnus kuria modelius, o ji juos pasiuvanti ir pardavinėjanti: „Tai – šeimos verslas, jei netiks dydis – tikrai pasiūsime didesnį ar mažesnį, kuris jums tiks labiau“, – pasakojo moteris. Moteris turi savo cechą ir siuva ne tik paltus, bet ir sukneles, švarkus. Palyginkime, kiek kainuoja paltas pavasariui prekybos centre. Jei norite kokybiškos, nesiveliančios, nesiglamžančios medžiagos, teks pakloti mažiausiai tris šimtus litų. Ir tai tik pradžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteriškų drabužių įvairovė

Moteriškų drabužių įvairovė tikrai stulbinanti. Užsukus į vieną iš prekybos vietų, prisistatyti nenorėjusi pardavėja pasakojo, kad apsipirkti atvažiuoja ne tik stilingos moterys, bet ir tos, kurias dažnai matome populiarių žurnalų viršeliuose: „Drabužius, aksesuarus atsivežu iš Italijos, visi daiktai yra labai kokybiški, dėl to ir kainos yra didesnės, nei įprasta Gariūnuose (sakykime, natūralaus šilko suknelės kaina siekia 400 litų, o už šilkinius marškinėlius gali tekti pakloti ir 250 litų – aut. past. ). Turiu pastovių klienčių ratą, tad vos gaunu naujas prekes, skambinu joms. Atvykusios kartais apsiperka visam sezonui, išleidžia kelis tūkstančius“, – pasakojo pardavėja.

REKLAMA

Žemę siekiančios suknelės, ryškiaspalviai maudymosi kostiumėliai, trumpos suknios, išryškinančios figūrą, originalūs akiniai nuo saulės (kainos svyruoja nuo 20 iki 40 litų), „pliusuoti“ sijonai – niekam ne paslaptis, kad šie daiktai privalo būti kiekvienos madistės spintoje. Štai minėtojo sijono kaina turguje siekia 70 litų, o kokybė tikrai nėra prasta. Už tokią kainą galime būtų įsigyti kelis tokio stiliaus sijonus, o kišenė tikrai labai nenukentėtų.

Ryškiaspalvės liemenėlės

Vis dėlto Gariūnų turgus nebūtų turgus, jei jame nerastume rožinių Kinijoje gamintų liemenėlių, salotinių kelnaičių su juostele, puoštų priklijuotais akmenukais, imituojančiais „Swarovski“ kristalus, vakarinių suknelių, veikiau primenančių tortą, ne moterišką rūbą. „Svarbiausia yra mokėti atsirinkti, kas yra gražu. Jei nepasitiki savo skoniu, pasikviesk į pagalbą draugę, mamą. Kiek šiandieną teko susidurti mums, pardavėjos pasirodė labai malonios, rodė drabužius ir net patarė, kas su kuo dera. Žinoma, jei jau susiruošei važiuoti į Gariūnus, nusiteik, kad grįši pavargęs, nežinant, kur rasti gerų ir kokybiškų drabužių, teks daug vaikščioti, kol rasi tau patinkančių. Jei jau pasiryžote šioms „kančioms“, tuomet apsiginkluokite geležine kantrybe, nusiteikite, kad teks daug matuotis (kartais ir itin nepatogiose vietose), derėtis, pasistumdyti minioje, bet manome, kad tikrai rasite, kas jums patiks“, – patarimus dalijo „Tribe“ dueto merginos.

Metalisto atributika (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Metalisto atributika (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Metalisto atributika (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Metalisto atributika (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Bižuterija (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Bižuterija (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų