REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar visai neseniai gyvuojančio Lietuvos eksparlamentarų klubo atstovai ir toliau aktyviai plėtoja savo veiklą bei mezga naujus tarptautinius ryšius. Seimo pirmininkės pavaduotojo pareigas užimantis Algis Čaplikas kartu su Lietuvos eksparlamentarų klubo nariais Seime priėmė Katalonijos eksparlamentarų delegaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkės pavaduotojas pasveikino atvykusius svečius, supažindino su Lietuvos parlamento veikla, o taip pat papasakojo apie nūdienos šalies politikos aktualijas. Tuo tarpu Lietuvos eksparlamentarų klubo prezidento pavaduotoja Jadvyga Zinkevičiūtė nustebino katalonus, kreipdamasi į atvykusius svečius jų gimtąja kalba. Buvusi parlamentarė svečiams papasakojo, jog neseniai Lietuvos eksparlamentarų klubas gavo oficialų kvietimą prisijungti prie Europos eksparlamentarų asociacijos. Ši tarptautinė organizacija įkurta dar 1994 metais, siekiant suvienyti buvusius Europos bei nacionalinių parlamentų narius, jai priklauso per dvidešimt narių. Eksparlamentarė J. Zinkevičiūtė susitikimo metu atskleidė, kad birželio 8 dieną Lietuvos atstovai dalyvaus tarptautiniame renginyje ir stebėtojų teisėmis prisijungs prie Europos eksparlamentarų asociacijos.

REKLAMA

Simboliška, jog susitikimas su Katalonijos eksparlamentarais vyko Seimo Konstitucijos salėje, kurioje gausu nuotraukų, įamžinančių Lietuvos kelią į nepriklausomybę. Juk vienas iš katalonų apsilankymo tikslų ir buvo sužinoti kuo daugiau apie Baltijos tautų kovą už laisvę, kuri buvo pradėta daugiau nei prieš du dešimtmečius. Katalonai Lietuvos eksparlamentarams vizito metu papasakojo apie jų padėtį Ispanijoje, o taip pat išdėstė savo argumentus, kodėl  norėtų atsiskirti nuo šios valstybės.

REKLAMA
REKLAMA

Katalonijos eksparlamentarų organizacija gyvuoja jau 15 metų ir vienija per 300 narių. Tuo tarpu neseniai savo veiklą pradėjęs Lietuvos eksparlamentarų klubas vienija daugiau nei 100 bendraminčių.

Pagrindinis Lietuvos eksparlamentarų klubo veiklos tikslas - nacionaliniam Parlamentui, Vyriausybei bei kitoms valstybės institucijoms teikti pasiūlymus, rezoliucijas ir išvadas demokratijos stiprinimo, politinio gyvenimo, kultūros, švietimo,  ekonomikos ir kitais visuomenei aktualiais klausimais. Visoje Europoje buvę parlamentų nariai buriasi į klubus ir yra vertinami dėl savo neįkainojamos patirties, didelio žinių bagažo bei diplomatijos įgūdžių. Lietuvos eksparlamentarų klubo nariai pabrėžia, jog nesiekia jokių valstybinių postų, tačiau ketina aktyviai dalyvauti politiniame šalies gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų