REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien Vyriausybės rūmuose Premjero kabinete Jurgiui Kairiui buvo įteiktas Komandoro garbės ženklas. Viskas vyko už uždarų durų.

Šiandien Vyriausybės rūmuose Premjero kabinete Jurgiui Kairiui buvo įteiktas Komandoro garbės ženklas. Viskas vyko už uždarų durų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, jo patarėjas Mindaugas Špokas bei Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis su sportininku bendrauja apie neolimpines sporto šakas.

REKLAMA

Jurgis Kairys yra lietuvių lakūnas, aviacijos konstruktorius, akrobatinio skraidymo meistras, Europos ir pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas, daugkartinis pasaulio čempionatų prizininkas, nugalėtojas, laimėjęs daugiausiai FAI Pasaulio Taurės (Grand Prix) varžybų.

Po trumpo susitikimo su premjeru J. Kairys išėjo pakylėtas ir prisipažino, kad jaučiasi gana stipriai, o tokio gražaus kryžiaus dar niekada nėra turėjęs.

„Man labai malonu, kad Lietuva turi tokius apdovanojimus, kurie įteikiami išskirtinėmis progomis arba žmonėms, kurie sporte daug padarė. Kalbu ne apie save, juos turi ir kiti Lietuvos sportininkai, ir kai toks įvykis įvyksta, aš už juos tikrai labai džiaugiuosi“, - kalbėjo jaudulio apimtas lakūnas.

REKLAMA
REKLAMA

J. kairys prisipažino, kad dabartiniame savo gyvenime etape nenorėtų nieko keisti, nes šiuo metu jis yra susikūręs labai malonią ir „fainą“ aplinką, kuri jį supa tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse.

„Turiu be galo gerą aurą aplink save, tuo labiausiai džiaugiuosi. Galbūt jaunystėje kai kurių dalykų nesupratau, sakydavau, kad mano hobis – liūtų tramdymas, dabar taip nebesakau, todėl kad liūtai labai skaudžiai kandžiojasi ir neįdomūs“, - juokavo jis.

Garbės ženklu apdovanotas lakūnas neslėpė džiaugsmo, kad ministro pirmininko kabinete pavyko aptarti ir Lietuvos aerodromų klausimus. „Reikėtų sutvarkyti jų juridinį statusą, kad jie kaip objektai turėtų savo reikšmę prie kiekvieno Lietuvos miesto, kad būtų išsaugoti, tarnautų aviacijos ir visuomenės tikslams, kam jie ir buvo sukurti, yra juridinių spragų. Jeigu pavyktų tai sutvarkyti, būtų didžiulis pasiekimas“, - tikino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat J. Karys akcentavo ir tai, kad su A. Kubiliumi buvo kalbėta apei neolimpinių sporto šakų padėtį Lietuvoje ir tai, kad šių šakų atstovai nėra pakankamai įvertinti Lietuvoje bei nusipelno daugiau dėmesio.

„Negalvokite, kad man to reikia, kalbu apie visos šalies sportininkų statusą. Jeigu žmonės Lietuvoje yra kažką pasiekę, tai turi turėti valstybinį lygį ir pagarbą. O kad man ko asmeniškai reikėtų... Aš to šalinuosi ir man dėmesio ar dar kažko nereikia, kalbu apie bendrą sistemą“, - tikino jis, o kaip pavyzdį pateikė Vokietijos lenktynininką Michaelį Schumacherį, kuris yra nacionalinis Vokietijos pasididžiavimas.

REKLAMA

Paklaustas, ar dar ilgai skraidys, J. Kairys išrėžė: „Nematau problemų. Jeigu norite, galiu ir jus paskraidinti“, - siūlė jis žurnalistams.

Lakūnas prisipažino, kad šiuo metu jam pakankamai suderinti visas veiklos sritis, tiek skraidymą, tiek konstravimą, tiek aviacinių renginių organizavimą. „Kol esu jėgose kaip lakūnas, tikrai dar noriu paskraidyti“, - prisipažino neseniai 60-metį atšventęs J. Kairys ir pabrėžė, kad per metus kartais tenka sudalyvauti ir 20 tarptautinių aviacinių renginių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų