REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus visuomenės sveikatos centras praneša, kad nuo birželio 1 d. Vilniaus mieste skelbiama maudymosi sezono pradžia.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant vasarai, gegužės pabaigoje, Vilniaus miesto savivaldybė organizavo komisiją, kuri patikrino, ar miesto paplūdimiai ir maudyklos pasiruošė vasarai.

REKLAMA

Komisijos darbe dalyvavo ir Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistai. Jie įvertino dviejų ežerų (Salotės ir Žaliųjų) bei Neries upės (I ir II Valakupių ir Žirmūnų) maudyklų vandens mikrobiologinę taršą ir paplūdimiuose įrengtų vandens fontanėlių geriamojo vandens kokybę. Nustatyta, kad Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje atlikti geriamojo ir maudyklų vandens kokybės tyrimai atitinka Lietuvos higienos normų reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant, kad Vilniaus miesto gyventojai galėtų maudytis švariose maudyklose, šių ežerų ir Neries vanduo visą vasaros sezoną bus tiriamas kas dvi savaites pagal sudarytą maudyklų vandens kokybės stebėsenos grafiką.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistai nori atkreipti dėmesį, kad minėtuose Vilniaus paplūdimiuose visą vasarą budės gelbėtojai, pasirengę suteikti gyventojams pirmąją pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų