REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Keturi mėnesiai. Dvylika mokyklų. Dvidešimt krepšininkų iš septynių skirtingų komandų. Šimtai išdalintų dovanų ir tūkstančiai spindinčių vaikų akių, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno rajono savivaldybė pirmoji šalyje pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos krepšinio federacija ir nuo vasario iki gegužės mėnesio vykdė bendrą projektą „Krepšinio diena mano mokykloje“. Pirmąja projekto aplankyta mokykla tapo Lapių pagrindinė, paskutiniąją – Garliavos Jonučių vidurinė. Iš viso oranžinio kamuolio šventė apsilankė dešimtyje Kauno rajono seniūnijų, dovanodama pakilią ir šventišką krepšinio dvasią, suteikdama vaikams progą prisiliesti prie krepšinio pasaulio legendų ir gyvai pabendrauti su Lietuvos krepšinio žvaigždėmis.

REKLAMA

Paskutinė krepšinio diena – Jonučių vidurinėje

Paskutiniąja aplankyta tapo didžiausia Kauno rajono mokykla – Garliavos Jonučių vidurinė, į kurios sausakimšą salę pasveikinti vaikų atvyko Krepšinio federacijos viceprezidentas Antanas Guoga, krepšininkas-čempionas Tomas Masiulis, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas bei administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė, ilgametis rinktinės masažuotojas Juozukas Petkevičius ir „Sirenų“ komandos krepšininkės – Erika Liutkutė bei Indrė Keršulytė.

REKLAMA
REKLAMA

Tradicinėse krepšininko prieš moksleivį dvikovose baudų metimo taiklumo varžybose susigrūmė moksleivė Dovilė Jonikaitytė prieš „Sirenų“ žaidėją Eriką Liutkutę, o Tomui Masiuliui iššūkį metė Mantas Šimkevičius. Nors moksleiviai taiklumu nepranoko profesionalų, tačiau pralaimėjusiųjų nebuvo – Dovilei ir Mantui atminimui buvo įteikti krepšinio kamuoliai su krepšininkų autografais.

Viso projekto metu vyko integruotosios pamokos, todėl ir Jonučių vidurinėje dailės pamokose dominavo oranžiniai krepšinio kamuoliai, apie krepšinio istoriją iš savo atsiminimų pasakojo Juozukas Petkevičius, „Sirenų“ krepšininkės rinko geriausius krepšinio taisyklių žinovus, „Žalgirio“ fizinio rengimo treneriai Justas Grainys ir Sigitas Kavaliauskas biologijos pamokoje vaizdžiai pasakojo apie raumenų darbą krepšinio žaidimo metu, o rajono meras V. Makūnas pilietiškumo pamokoje pasakojo apie Kauno rajoną ir išrinko geriausią savo krašto žinovą. Į paskutinę projekto mokyklą atvykęs A. Guoga taip pat vedė pamoką, pavadintą „Sėkmės istorija“, kurios metu išrinko nugalėtoją, pateikusį įtikinamiausią ir originaliausią sėkmės istoriją – vienuoliktoką Kęstutį Bakaną. „Bendrauti su vaikais buvo labai paprasta ir įdomu. Galiu pasakyti, kad rezultatas pranoko mano lūkesčius,“ –įspūdžiais po pamokos dalijosi A. Guoga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Uždarymas – Garliavos sporto centre

Geriausiai integruotose pamokose pasirodę Jonučių vidurinės moksleiviai apdovanojimus atsiėmė jau ne mokyklos salėje, o erdviame Garliavos sporto centre, projekto „Krepšinio diena mano mokykloje“ uždarymo ceremonijos metu. Iš viso rajono mokyklų suvažiavę per tūkstantis moksleivių didžiausias ovacijas dovanojo itin lauktam svečiui – krepšininkui Linui Kleizai. Į uždarymo šventę atvyko ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, Kauno rajono mero pavaduotojas Antanas Makarevičius, administracijos direktorius Ričardas Pudževelis, rajono tarybos narys ir Kauno miesto administracijos direktorius Antanas Nesteckis.

REKLAMA

Šokėjų, gimnastų ir orkestro pasirodymai lydėjo svarbiausią programos vinį: krepšinio aikštelėje Kauno rajono komandos „Sirenos“ krepšininkėms, LMKL lygos bronzos laimėtojoms, iššūkį metė specialiai šiai progai suburta Kauno rajono moksleivių rinktinė. Nors aukštaūgiai jaunuoliai turėjo ilgą atsarginių žaidėjų suolą, nestokojo kovinio ryžto, energijos, užsidegimo ir sugebėjo antroje varžybų pusėje sparčiai vytis atitolusias „Sirenas“, tačiau vis dėlto nugalėjo profesionalumas ir patirtis – „Sirenų“ merginos, nors ir nedidele taškų persvara, tapo šios dvikovos nugalėtojomis.

REKLAMA

Krepšiniui abejingų nėra

„Važiuodamas į mokyklas, susitikdamas su jų bendruomene, jutau didžiulį pakilimą, nuoširdumą ir gerą nuotaiką – ar tai būtų mažučiai rajono darželinukai Ringaudų mokyklėlėje, ar ūgiu profesionaliems krepšininkams prilygstantys mūsų gimnazistai. Projekto pabaigoje galiu drąsiai konstatuoti: krepšiniui abejingų mūsų rajone nėra. Todėl nenuostabu, kad turėdamos tokį palaikymą, rajono remiamos krepšinio komandos sezonus baigia pergalėmis: mūsų „Sirenų“ krepšininkės yra bronzos medalių laimėtojos, o „LKKA-Atletas“ – Nacionalinės krepšinio lygos čempionai“, – sakė V. Makūnas, dėkodamas LKF, kad partneriais organizuojant šį projektą buvo pasirinktas būtent Kauno rajonas. Atsakydamas į tai LKF atstovas, šio projekto vadovas Darius Pancekauskas, teigė: „Pasirinkti jus – labai paprasta, nes visada žinome, kad sulauksime palaikymo ir entuziastingo pritarimo Kauno rajone“.

Tai ne vienintelis bendras LKF ir Kauno rajono savivaldybės projektas: šiuo metu vykdomas „Senųjų kryžių atstatymas“, kurio metu įvairiose Kauno rajono vietose esantys prastos būklės kryžiai prikeliami naujam gyvenimui, taip pat įrengiami ir modernūs krepšinio stovai, atnaujinamos aikštelės. Šio projekto metu jau yra restauruotas kryžius Margininkuose, o paskutinį gegužės šeštadienį atidengtas koplytstulpis ir atidaryta atnaujinta krepšinio aikštelė Girionyse. Iš viso vykdant projektą „Senųjų kryžių atstatymas“ per vasarą Kauno rajone planuojama atrestauruoti septynis senuosius kryžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų