REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartu su praėjusią savaitę pristatytu naujuoju 301 sedanu „Peugeot“ taip pat paskelbė apie pertvarkymus skiriant pavadinimus kompanijos modeliams. Permainų tikslas atskirti egzistuojančių modelių gamą nuo automobilių, kurie bus orientuojami į augančias rinkas. Prancūzų gamintojo nomenklatūroje pasikeitimai bus pastebimi tik žvelgiant į paskutinį modelius žyminčių numerių skaičių.

REKLAMA
REKLAMA

„Peugeot 208“ (nuotr. Gamintojo)„Peugeot 208“ (nuotr. Gamintojo)

Šiuo metu charakteringoje „Peugeot“ modelių žymėjimo sistemoje pirmasis skaičius reiškia automobilio segmentą arba dydį, antrasis skaičius visuomet „0“ reprezentuoja pačią markę, o trečias nurodo, kurios kartos automobilis tai yra. Be to, pastaraisiais metais vidurinis dėmuo gali būti ir dvigubas nulis, kuomet žymimi didesnius kėbulus turintys automobiliai, tokie kaip 3008 vienatūris arba 5008 krosoveris.

REKLAMA

 „Peugeot 3008“ išrinktas „Žaliausiu Šveicarijos automobiliu“. (nuotr. Gamintojo) „Peugeot 3008“  (nuotr. Gamintojo)

Naujoji sistema palies tik paskutinį žymėjimo skaičių. Kuomet bus žymimi augančioms rinkoms skirti pigesni modeliai, jis visuomet bus „1“, o geriau įrengti prestižiniai modeliai bus atpažįstami pagal „8“ pavadinimo pabaigoje.

„Peugeot 301“ (nuotr. Gamintojo)„Peugeot 301“ (nuotr. Gamintojo)

Visi septynetais žymimi modeliai, po atnaujinimo gaus „8“ pavadinimo gale, o tie automobiliai, kurie juos jau turi, tokie kaip 308 ir 3008, tokius pavadinimus išlaikys ir pasikeitus kartoms. Tokį sprendimą prancūzai priėmė norėdami išvengti painiavos su skirtingoms rinkoms orientuotais modeliais, taip pat palengvinti klientams užduotį atskiriant ekonominės klasės ir geriau įrengtus automobilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų