REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl nelaimės, įvykusios sekmadienio vakarą Šakių rajone, kurią galimai sukėlė ir iš įvykio vietos pasišalino policijos pareigūnas, vidaus reikalų ministras Artūras Melianas nuoširdžiai užjaučia nukentėjusio nepilnamečio artimuosius ir pabrėžia, kad kaltasis neišvengs griežčiausios atsakomybės už savo veiksmus, rašoma VRM  išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Įvykiai, kuriuose nukenčia nepilnamečiai vaikai, yra didžiulė nelaimė, o tai, kad šią nelaimę sukėlė asmuo, atsakingas už tvarką keliuose, yra sunkinanti aplinkybė, – sako ministras A. Melianas. – Mano pozicija šiuo klausimu griežta: įvykis turi būti kuo greičiau ištirtas, o jo kaltininkas turi būti nubaustas pačia griežčiausia bausme.“

REKLAMA

Apie įvykusią nelaimę vidaus reikalų ministras jau kalbėjo su policijos generalinio komisaro pavaduotoju Algirdu Stončaičiu ir buvo patikintas, kad įvykis bus ištirtas, o jei pasitvirtins, kad eismo įvykio kaltininkas – pareigūnas, jis bus ne tik atleistas iš tarnybos be jokių socialinių garantijų, bet ir neišvengs baudžiamosios atsakomybės.

„Kadangi policijos pareigūnai pagal įstatymus turi didesnius įgaliojimus kitų piliečių atžvilgiu, iš jų turi būti reikalaujama ir didesnės atsakomybės. Tokie įvykiai primena, kad būtina griežtinti ir policijos pareigūnų atranką. Tačiau to nepavyks padaryti, jei paraleliai negalvosime apie sąžiningai dirbančių pareigūnų motyvaciją, t. y. atlyginimų ir socialinių garantijų didinimą“, – įsitikinęs vidaus reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų