REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neatsargus keturių draugų elgesys su benzinu ir ugnimi Plungėje baigėsi skaudžia nelaime. Vienas paauglys dėl krūtinės ir rankos nudegimų atsidūrė ligoninėje, o kitiems bent laikinai buvo uždėti antrankiai ir naktį jiems teko praleisti policijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pareikšti įtarimai (papildyta 16:20)

Plungės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Loreta Tamaliūnaitė portalui Balsas.lt pasakojo, kad trims paaugliams yra pareikšti įtarimai dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Už šį nusikaltimą atsako vaikai nuo 14 metų. Visi šioje istorijoje minimi asmenys jau yra sulaukę tokio amžiaus. Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato laisvės atėmimą iki 10 metų.

REKLAMA

„Jeigu nebūtų įžvelgtas tyčinis nusikaltimas, paaugliams nebūtų pareikšti įtarimai“, – trumpai dėl pateiktų įtarimų atsakė L. Tamaliūnaitė. Pareigūnė pridūrė, kad įtarimus patvirtino įvykusios apklausos.

Nors iš pradžių apklausiami vaikai nenorėjo atvirauti, tačiau vėliau įsikalbėjo. „Negaliu komentuoti pačios apklausos, nes tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys“, – tikino L. Tamaliūnaitė.

Dėl vieno iš įtariamų vaikų tėvo kaltinimų, esą paaugliai buvo surakinti antrankiais lyg didžiausi nusikaltėliai, L. Tamaliūnaitė atkirto, kad tokia yra procedūra ir pareigūnai jokio pažeidimo nepadarė.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnė patvirtino, kad nukentėjusio berniuko būklė yra stabili: „Tačiau kada jam pagerės ar pablogės, negalime pasakyti. Daugiausia nudegimų krūtinės srityje. Laukiame ekspertų išvadų dėl sužalojimų, tada žinosime, kokių veiksmų reikės imtis toliau.“

Košmariškas metas

Vieno iš policijoje atsidūrusio 15-mečio tėvas portalui Balsas.lt pasakojo, kad pastarosios dienos virto tikru košmaru. Nors nelaimė įvyko naktį iš penktadienio į šeštadienį, apie vidurnaktį, tačiau jos atgarsiai dar ilgai neleis ramiai miegoti nei šoką patyrusiems vaikams, nei jų tėvams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt pašnekovas pabrėžė, kad artimai bendrauja su nukentėjusio berniuko tėvais. Būtent iš jų vyrui pavyko sužinoti, kad nukentėjusiajam medikai nustatė apie 20 proc. kūno nudegimus. „Sklinda įvairūs gandai, kurie skaudina žmones. Buvo pasigirdę kalbų, kad nukentėjęs berniukas arti mirties slenksčio. Noriu paneigti tokį melą. Antradienį arba trečiadienį gydytojai planuoja atlikti persodinimo operaciją. Visi laukiame, kada vaikui pagerės. Norime, kad tai įvyktų kaip įmanoma greičiau“, – pabrėžė Balsas.lt kalbintas plungiškis.

REKLAMA

Užgesino patys

Nelaimė įvyko dėl itin nedėkingų aplinkybių. Balsas.lt pašnekovas pasakojo, kad prieš kurį laiką jo sūnus buvo susitaręs su kitu draugu, kad šis duos pasivažinėti motoroleriu, todėl į aikštelę, esančią už 500 metrų nuo namų, jis nusinešė puse litro benzino. Tačiau motorolerio savininkas nuvylė ir benzinas pasiliko toje aikštelėje.

Po kurio laiko žaisdami lauke vaikai aptiko tą patį benziną. „Gal bandė laužą užkurti? Jie šlakstėsi tuo benzinu, kurio daugiausia užtiško ant vieno 15-mečio drabužių. Kažkam spragtelėjus žiebtuvėliu, vieną vaiką apėmė liepsnos“, – pasakojo plungiškis. Anot jo, blogai, kad vaikai iš karto nesikreipė pagalbos.

REKLAMA

Vyras pasakojo, kad paaugliai patys stengėsi užgesinti nelaimės ištiktą draugą: „Jiems pavyko berniuką užgesinti vietoje. Per šią nelaimę dar vienam vaikui apdegė ranka. Tiek labiau nukentėjusį, tiek mažiau apdegusį vaikus draugai palydėjo iki namų.“

Pavertė nusikaltėliais

Kriminalistai Balsas.lt pašnekovo namuose pasirodė tą pačią naktį, apie 3.30 val. „Vaikai buvo pristatyti į policijos skyrių. Jie apklausti prie tėvų. Policija ėmėsi griežčiausių priemonių: surakino vaikus antrankiais ir nakčiai juos uždarė į skyrių. Įsivaizduokite, kokį stresą jie patyrė. Iš pradžių dėl draugo nelaimės ir vėliau, kai su jais buvo elgiamasi tarsi su didžiausiais nusikaltėliais. Jie juk nesipriešino“, – piktinosi vieno iš policijoje atsidūrusių vaikų tėvas.

Balsas.lt pašnekovas pridūrė, kad vaikams buvo atlikti įvairūs testai, kurie patvirtino, jog paaugliai nevartojo alkoholio ar narkotinių medžiagų. „Nors jų organizmuose nieko nerasta ir policija nesurado kitų sunkinančių aplinkybių, tačiau vaikų išdykavimas buvo paverstas tyčiniu nusikaltimu. Kaip bus toliau, niekas nežino. Bendraujame su tėvu. Šįvakar vėl susitiksime. Svarbiausia, kad ligoninėje gulintis berniukas sugrįžtų į normalų gyvenimą“, – vylėsi Balsas.lt kalbinamas plungiškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų