REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 19-22 dienomis Bangladešo sostinėje Dakoje įvyko kasmetinis tarptautinės organizacijos Save the Children suvažiavimas. Kaip ir kiekvienais metais suvažiavime dalyvavo šalių-narių atstovai iš daugiau nei 30 valstybių: valdybos nariai, šalių, kuriose Save the Children vykdo veiklą atstovai, svečiai, - iš viso virš 150 žmonių. Savo atstovus delegavo Rumunija, Švedija, Fidžis, Olandija, Hondūras, Ispanija, Naujoji Zelandija, Indija, Kanada, Brazilija, JAV, Didžioji Britanija, Prancūzija, Meksika, Suomija, Pietų Afrika, Danija, Šveicarija, Pietų Korėja, Norvegija, Vokietija, Kinija, Jordanija, Svazilandas, Italija, Gvatemala, Honkongas, Vietnamas, Japonija, Mianmaras, Australija, taip pat ir Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

Bangladešas tokiam suvažiavimui buvo pasirinktas kaip viena iš šalių, kur Save the Children įvykdė sėkmingą reformą - sujungė kelis organizacijos biurus į vieną. Šiuo metu Bangladeše dirba daugiau nei 700 Save the Children darbuotojų.

REKLAMA

Šį kartą suvažiavimo programos sudarytojai daugiau dėmesio skyrė reikšmingiems pokyčiams pasaulyje: klimato atšilimui, urbanizacijai, populiacijos augimui, žemės resursų mažėjimui. Tartasi, kokią įtaką minėti pokyčiai daro vaikų gyvenimui ir kaip Save the Children pasauliniu mastu gali spręsti naujai kylančias problemas. Taip pat daug dėmesio buvo skiriama pačios organizacijos galimo augimo klausimams, diskutuojant, ką ir kaip turėtų daryti kiekviena šalis- narė, kad kuo daugiau padėtų vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal veiklos ir finansų rezultatus, 2011 metais Save the Children įvardijama kaip viena iš 4 didžiausių nevyriausybinių organizacijų, dirbančių vaikų labui.

„Liūdnos pasaulio vaikų gyvenimo aktualijos nėra naujiena Save the Children suvažiavimo dalyviams. Vis tik parodytas dokumentinis filmas apie vieną iš Save the Children Bangladeše vykdomų projektų ypač sukrėtė. Minėto projekto tikslas – maksimaliai apsaugoti dirbančius vaikus jų darbo vietose, suteikti jiems galimybę ne tik dirbti, bet ir mokytis, užtikrinti, kad jiems būtų laiku mokami atlyginimai, būtų galimybė gauti premijas, siekti, kad darbo sąlygos būtų ne blogesnės už suaugusiųjų. Dėl visų šių dalykų Save the Children darbuotojai derasi su vietos valdžia ir darbdaviais. Tiesiog sunku suprasti, kad apie tai, kad vaikai neturėtų dirbti, tame regione net neužsimenama. Deja, Bangladeše milijonai vaikų priversti dirbti, kad padėtų savo tėvams, broliams ir seserims nemirti badu“, - sukrėtimu dalinasi visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Bangladešas yra vos 2,5 karto didesnis už Lietuvą, tačiau gyventojų skaičius viršija 160 000 mln. Tai tankiausiai pasaulyje apgyvendinta šalis. Sostinėje Dakoje gyvena 16 mln. gyventojų, iš kurių virš 4 mln. bando išgyventi itin skurdžiuose lūšnynuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų