REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija išaiškino bendrovę, kuri, siekdama išvengti mokesčių, keliskart brangiai „remontavo“ tą pačią techniką, už neva atliktus darbus mokėdama kone šimtus tūkstančių litų verslo liudijimus tuo tikslu įsigijusiems asmenims, tarp jų ir įmonės direktoriui bei vienam iš darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Per pusmetį dėl medienos smulkintuvo-traktoriaus ir krautuvo remonto buvo sudarytos net 9 sutartys, šiems darbams įmonė atseikėjo apie pusę milijono litų.

REKLAMA

Patikrinimo metu nustatyta, kad Plungės rajone veikianti medienos gamyba užsiimanti bendrovė medienos smulkintuvą ir traktorių ėmėsi remontuoti praėjus vos keliems mėnesiams po jų įsigijimo ir po techninės apžiūros. Sudėtingos technikos kapitalinis remontas buvo patikėtas atitinkamo profesinio pasirengimo bei praktikos neturėjusiems asmenims, tarp jų ir vidurinės mokyklos nebaigusiam jaunuoliui.

Remontas buvo atliekamas neturint tam reikalingos įrangos ir patalpų. Po poros mėnesių šiai technikai „sugedus“ antrąkart, ją remontuoti ėmėsi pats įmonės direktorius ir jo pavaldinys.

REKLAMA
REKLAMA

Medienos smulkintuvo ir traktoriaus remonto darbai įmonei kainavo antra tiek, kiek už juos sumokėta perkant. Tuo tarpu teleskopinio krautuvo gedimų šalinimas įmonei atsiėjo beveik dešimteriopai brangiau nei krautuvas buvo įvertintas.

„Įmonės buhalterinėje apskaitoje šios technikos remonto darbai priskirti veiklos sąnaudoms, mažinančioms apmokestinamąjį pelną“, - sakė Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė.

Ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų nuosavybei bei finansų sistemai atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apskrities valdybos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų