REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už poros mėnesių Jungtinėje Karalystėje prasidės vasaros olimpinės žaidynės. Šią vasarą iš Lietuvos į UK išvyks dar daugiau tautiečių, tik ne visi rinksis emigranto duoną. Gana didelė dalis atvyksiančių į Didžiają Britaniją – Lietuvos olimpiečiai, jų palaikymo komanda, kurie kartu bandys siekti  pergalių.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos olimpinės rinktinės nario ženklai jau įteikti 47 sportininkams. Kandidatų į Lietuvos olimpinę rinktinę buvo daugiau kaip 100, patekti į galutinį sąrašą buvo tikrai nelengva – reikėjo siekti itin aukštų rezultatų, prizinių vietų tarptautinėse varžybose. Galima teigti, kad vien dalyvavimas olimpiadoje jau yra didžiulis pasiekimas, tad nepaisant medalių skaičiaus ar spalvos, ar išvis liktume be medalių, lietuviai gali didžiuotis savo olimpine komanda, kuri dar turėtų didėti ir prie kurios, labai tikimasi, po atrankos rungtynių prisijungs ir krepšininkai.

REKLAMA

Kelialapiu į olimpiadą jau gali džiaugtis šaulė D. Gudzinevičiūtė (ji gavo vardinį kvietimą), lengvosios atletikos atstovai V. Alekna, A. Skujytė, V. Žemaitytė, M. Žiūkas, R. Drazdauskaitė ir kt. (mūsų atletų būrys pats didžiausias), boksininkai E. Kavaliauskas, E. Petrauskas, dviračių sporto atstovė S. Krupeckaitė, irkluotojai M. Griškonis, R. Maščinskas ir kt. Tenisininko R. Berankio olimpinis likimas paaiškės birželį.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau apie Lietuvos olimpiečius – pokalbyje su Lietuvos Tautinio Olimpinio Komiteto (LTOK) atstovu spaudai Broniumi Čekanavičiumi.

– P. Broniau, kokie dar likę aktuliausi pasirengimo olimpinėms žaidynėms klausimai?

– Visi klausimai sėkmingai sprendžiami, olimpinė apranga pagaminta. Dabar su atskirų sporto šakų vadovais deriname, kada ir iš kur jų sportininkai atvyks į Londoną. Žinome, kur olimpiniame kaimelyje gyvensime – vieta pakankamai gera.

– Ar buvo rimtų iškilusių sunkumų rengiantis olimpiadai?

– Nebuvo – pinigų ir sportininkų pakanka.

– Gal jau žinoma, kas bus mūsų rinktinės vėliavnešys Londono olimpiadoje?

– Kas neš vėliavą, nuspręs LTOK prezidentas. Tai paaiškės gerokai vėliau...

– Kiek kainuos Londono olimpiada?

– Lietuvos olimpinės delegacijos dalyvavimas žaidynėse LTOK-ui kainuos apie 4 milijonus litų. Į šią sumą neįeina pinigai, išleisti pasirengimui žaidynėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Apskritai maždaug kokio dydžio turėtų būti Lietuvos olimpinė komanda kartu su medikais, treneriais ir t.t.?

– Visa olimpinė delegacija – apie 100 žmonių. Individualių sporto šakų atstovų turėtų būti per 50. Tikimės, kad vietą žaidynėse išsikovos ir krepšininkai.

– Kaip manote, ar mūsų sportininkams Londono olimpiada bus palanki? Kokios būtų geriausios naujienos LTOK?

– Kaip Dievas duos...Tikimės bent dviejų medalių, o jeigu bus daugiau, tai tik geriau.

***

Pokalbio pradžioje B. Čekanavičius užsiminė, kad vienas iš jau išspręstų klausimų yra Lietuvos olimpinės rinktinės apranga. Didžiosios Britanijos sostinėje turėtų susirinkti daugybė sportininkų iš įvairių pasaulio šalių. Mūsų olimpiečiai tarp jų visų žada išsiskirti savo apranga, kurios modeliuose susipynę sėkmę nešantys senieji baltų gyvybės ženklai. Tikimasi, kad kiekvienam sportininkui sukurtieji drabužiai padės pajusti visų lietuvių palaikymą.

Kalbant apie sėkmę, anot įvairių prognozių, be medalių Lietuva likti neturėtų. Pagal pastarųjų poros metų rezultatus, atletų galimybes vertinantis „USA Today“ dienraštis pranašauja, kad 2012-ųjų olimpiadoje Lietuva iškovos du medalius: vyrų krepšinio rinktinė – sidabrą, treko dviratininkė Simona Krupeckaitė – bronzą sprinto lenktynėse. Italijos mokslininko Luciano Barros prognozės dar palankesnės – Lietuvai jis žada net 7 medalius. Tai būtų rekordas, nes mūsų šaliai atgavus nepriklausomybę iki šiol daugiausia – po 5 medalius – mūsų šalies atletai laimėjo 2000 m. Sidnėjuje ir 2008 m. Pekine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų