REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvi sukilėlių grupuotės, kurios prieš du mėnesius užėmė Šiaurės Malį, susitarė susijungti ir savo užimtoje teritorijoje įkurti islamistinę valstybę, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Tuaregų pasaulietiška sukilėlių grupuotė MNLA ir islamistinė grupuotė „Ansar Dine“ pasirašė susitarimą įkurti valstybę. Ryšių su „Al Qaeda“ turinti „Ansar Dine“ kai kuriuose miestuose jau pradėjo taikyti Šariato teisę. Abi sukilėlių grupuotės patvirtino, kad įkūrė nepriklausomą islamistinę Azavado valstybę. Korespondentai teigia, kad sukilėlių susitarimas apsunkins pastangas stabilizuoti šalį.

REKLAMA

Dvi grupuotės pasinaudojo kovo mėnesį Malyje vykusiu kariniu perversmu ir užėmė šalies šiaurę. Kovo mėnesį kariškiai Malyje nuvertė nuo valdžios prezidentą Amadou Toumanį Toure'ą. Tačiau spaudžiamas gresiančių kaimyninių šalių sankcijų, pučistų lyderis Amadou Sanogo po trijų savaičių atsistatydino.

Sukilėliams užėmus Šiaurės Malį, iš ten išvyko daugiau nei 300 tūkst. gyventojų. Vakarų Afrikos šalių ekonomine bendrija (ECOWAS) teigė, kad ruošiasi į Malį nusiųsti 3 tūkst. karių ir padėti šaliai atgauti savo šiaurinę teritoriją, bet nepaskyrė karių atvykimo datos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų