REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aklo kinų disidento Čen Guangčengo (Chen Guangcheng), persikėlusio į JAV studijuoti universitete po kilusio tarptautinio skandalo, brolis dingo be žinios Kinijos Liaudies Respublikos teritorijoje, pranešė šeštadienį JAV laikraštis „New York Post“.

REKLAMA
REKLAMA

Čen Guangfu (Chen Guangfu), vyresnysis Guangčengo brolis, dingo prieš dvi dienas. Yra žinoma, kad jis su šeima iš kaimo išvažiavo į Pekiną, bet tolimesnis jo likimas nežinomas, pranešė Č. Guangčengo šeimos advokatas Liu Veiga.

REKLAMA

Advokatas neatmetė galimybės, kad Č. Guangfu valdžia galėjo dėl skandalingos jo brolio istorija, kuris pasiekė savo – JAV valdžia jam suteikė prieglobstį, pažymi agentūra „RIA Novosti“. „Nieko negalima atmesti“, – sakė L. Veiga.

Aklas pilietinis aktyvistas ir savamokslis advokatas Čen Guangčengas plačiai pagarsėjo savo veikla, gindamas Šandongo (Shandong) provincijos gyventojų teises. Be kitų dalykų, jis paviešino informaciją apie priverstinę sterilizaciją ir abortus, kuriuos darytis vietines moteris verčia valdžia, vykdydama gimstamumo mažinimo programą.

2006 metais jis buvo pasodintas į kalėjimą, o nuo 2010 metų jam buvo paskirtas namų areštas.

Kai Č. Guangčengas išvyko į JAV, policija surengė reidą į name, kuriame jis gyveno su broliu, pažymi laikraštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų