REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėjime sėdintis naftos magnatas Michailas Chodorkovskis ragina Didžiąją Britaniją neleisti į olimpines žaidynes atvykti aukštiems Rusijos pareigūnams, įtariamiems žmogaus teisių pažeidimais ar korupcija.

REKLAMA
REKLAMA

M. Chodorkovskio advokatai perdavė jo laišką Didžiosios Britanijos laikraščiui „The Sunday Telegraph“. M. Chodorkovskis laiške ragina Britaniją uždrausti 308 Rusijos pareigūnams dalyvauti olimpiadoje. Sąraše – ir labai aukštus postus užimantys asmenys, pavyzdžiui, ministro pirmininko pavaduotojas Vladislavas Surkovas, jaunimo lyderis Vasilijus Jakemenka ir rinkimų komisijos pirmininkas Vladimiras Čiurovas.

Nuo 2003 metų kalintis M. Chodorkovskis nesiūlė į juodąjį sąrašą įtraukti prezidento Vladimiro Putino. Laiške jis rašo, kad supranta, jog uždrausti valstybės lyderiui atvykti į olimpiadą būtų labai sunku. Juo labiau, kai ta valstybė priklauso Didžiajam aštuonetui ir Europos Tarybai. Be to, pasak M. Chodorkovskio, olimpiados vertybės yra garbė, tobulumas ir draugystė, o V. Putinui reiktų to pasimokyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų