REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos svetainių puslapių peržiūrų, sugeneruotų užsienyje, dalis yra didžiausia Baltijos šalyse – ji sudaro 11 proc. Didžioji dalis – 31 proc. – sugeneruota Jungtinėje Karalystėje, rodo tyrimo bendrovės „Gemius“ duomenys.

Didžiausią lietuviškų puslapių peržiūrų iš užsienio dalį sugeneruoja Didžiosios Britanijos (31 proc.) ir Skandinavijos šalių (19 proc.) interneto vartotojai. Taip pat didelė dalis sugeneruota Jungtinėse Valstijose (8 proc.) ir Airijoje (7 proc.). Peržiūros iš Vokietijos ir Švedijos sudaro po 6 proc., iš Prancūzijos – 4 proc. Didžioji kaimynė Rusija ir Latvija sudaro tik po 3 proc. užsienio interneto srauto.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginimui Latvijoje puslapių peržiūros iš užsienio sudaro 10 proc. mėnesinio srauto. Ženkli dalis puslapių peržiūrų sugeneruota Jungtinėje Karalystėje – 23 proc., po 7 proc. Rusijoje, Jungtinėse Valstijose ir Lietuvoje. Be to, įdomu tai, kad tik Latvijoje Italijos, Ukrainos ir Olandijos vartotojų sugeneruojamas srautas sudaro 2 ir daugiau procentų. Taigi, Latvija pasižymi didžiausia vartotojų iš užsienio įvairove.

Estijoje puslapių peržiūros iš užsienio šalių sudaro 9 proc. viso „Gemius“ matuojamo interneto srauto. Didžiąją dalį – 41 proc. – sudaro peržiūros iš Suomijos. Tai didžiausia vienos šalies vartotojų sugeneruotų peržiūrų dalis visose Baltijos šalyse. Kitos šalys užima ženkliai mažesnę dalį – po 6 proc. tenka Rusijai, Švedijai ir Jungtinėms Amerikos valstijoms, 5 proc. – Jungtinei Karalystei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų