REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno rajone Karmėlavoje labdario iš Italijos Sergio Paterlini iniciatyva, pastatyti namai iš vaikų globos namų išėjusioms pilnametėms merginoms. Čia jos gyvens, kol įsitvirtins gyvenime, baigs mokslus ar sukurs šeimą, praneša „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Italas Sergio Paterlini su bendraminčiais užtruko dešimtmetį, kol įveikė Lietuvos biurokratus, žmonių nenorą gyventi kaimynystėje su vaikų globos namų auklėtinėmis ir rado vietą namui statyti.

REKLAMA

Jaukiame, spalvingame dviaukščiame name galės gyventi trisdešimt trys pilnametystės sulaukusios vaikų globos namų auklėtinės, pradedančios savarankišką gyvenimą.

Visus du milijonus litų sklypui nupirkti, namui pastatyti ir įrengti skyrė Italijos bankai, organizacijos. Labdarys tikina,kad juos surinkti nebuvo sunku.

„Italai labai solidarūs – bankai, jų fondai dalį pelno aukoja paramai. Merginos čia galės gyventi tik kurį laiką – kol mokysis, įsitvirtins gyvenime arba ištekės. Žinau, kad buvusioms globos namų auklėtinėms reikia pastogės – mes ją ir pastatėme“, – sako idėjos iniciatorius Sergio Paterlini.

REKLAMA
REKLAMA

Namas pavadintas Mauros – prieš dešimtmetį avarijoje žuvusios aštuoniolikmetės italės – vardu. Veiklios merginos draugai pasižadėjo prasmingais darbais įamžinti jos atminimą.

Mauros namą išlaikys Kauno savivaldybė. Vaiko teisių skyriaus specialistė sako, jis labai reikalingas – reta aštuoniolikos sulaukusi ir vaikų globos namus palikusi mergina turi kur apsistoti. Čia taip pat galės gyventi ir augusios šeimynose bei socialiai remtinose šeimose.

„Bendrabutis kuris yra joms skiriamas, irgi ne taip greitai gaunamas, reikia laukti, nuomoti būstą. Vaikas iš globos namų jam ir sunkiau taip iš karto integruotis, nors ir kiek besistengtų vaikų namų globos darbuotojai“, – sako Kauno savivaldybės Vaiko teisių skyriaus vedėjos pavaduotoja Nijolė Vizbarienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs bankininkas italas Sergio Paterlini mažaisiais kauniečiais rūpinasi nuo 1996-ųjų, kai pirmąsyk atvažiavęs į Lietuvą, susižavėjo Kaunu. Jo rūpesčiu, vaikų globos namų auklėtiniai vasarą atostogauja italų šeimose,   socialiai remtinose šeimose augantiems mokinukams superkami reikmenys mokyklai.

Labdarys yra apdovanotas Gerumo kristalu – padėka už prasmingus darbus be atlygio.

Jūratė ANILIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų