REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kazachstano Mangistau srities Žanaozeno miesto teismas nuteisė tris buvusius kompanijų „RD KazMunayGas“ ir „TOO Kompanija Munay Ekologija“ ilgus metus kalėti už lėšų grobstymą stambiu mastu, praneša „Interfaks“.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs akcinės bendrovės „RD KazMunayGas“ saugos, sveikatos ir aplinkos vykdantysis direktorius Serikas Baymuhanbetovas pripažintas kaltu pagal respublikos Baudžiamojo kodekso 176 straipsnio 3 dalies „b, g“ skirsnį („Patikėto svetimo turto pasisavinimas arba iššvaistymas“) ir nuteistas kalėti aštuonerius metus bendrojo režimo kolonijoje su turto konfiskavimu.

REKLAMA

Buvęs „TOO „Kompanija Munay Ekologija“ generalinis direktorius Dumanas Aripbajevas pripažintas kaltu pagal BK 176 straipsnio 3 dalies „b“ skirsnį ir nuteistas kalėti septynerius metus bendrojo režimo kolonijoje su turto konfiskavimu. Toks pat nuosprendis paskelbtas ir Alšimbajevui.

2011 metų gruodžio mėnesį Žanaozene ir Mangistau srities Šetpe gyvenvietėje įvyko masiniai neramumai, per kuriuos žuvo 15 žmonių, o daugiau kaip 100 buvo sužeista..

REKLAMA
REKLAMA

2012 metų sausio pabaigoje Kazachstano generalinis prokuroras Aschatas Daulbajevas pareiškė, kad prie socialinės įtampos didinimo prisidėjo vietinių vykdomųjų institucijų pareigūnų ir naftos įmonių vadovų neteisėti veiksmai.

Baudžiamoji byla kompanijų „RD KazMunayGas“ ir „TOO Kompanija Munay Ekologija“ vadovams buvo iškelta ryšium su kompanijos „RD KazMunayGas“ lėšų (335 mln. tengių) išvogimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų