REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Beveik prieš savaitę Vokietijoje „Laser Radial“ jachtų klasės buriavimo čempione tapusi lietuvė Gintarė Scheidt grįžo į Lietuvą. Buriuotoja šeštadienį buvo sutikta Vilniaus oro uoste, o jau trečiadienį vyks ruoštis Londono olimpinėms žaidynėms.

REKLAMA
REKLAMA

Į tėvynę grįžusi sportininkė džiaugėsi ne tik savo pasiekimu, bet ir galimybe apkabinti dvejų metukų sūnų Eriką.

REKLAMA

„Dabar Lietuvos sportui nėra patys geriausi laikai, dėl to džiaugiuosi, kad mano pergalė įnešė nors kažkiek teigiamų emocijų. Tai nuostabus jausmas ir didžiausias laimėjimas“, - su šypsena kalbėjo  G. Scheidt.

– Kai kurie sakė, kad laimėti planavote, kiti – kad neplanavote. Kaip buvo iš tiesų?

– Sportas visuomet lieka sportu ir tokių dalykų nesuplanuosi. Ypač buriavimo sporte viskas labai priklauso nuo sąlygų. Bet nuo pusės varžybų pradėjau tikėti, kad galiu gerai pasirodyti. Be to, ir sekėsi puikiai, ir pati gerai plaukiau, gal net geriau nei olimpiadoje.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar su vyru kažkaip ypatingai atšventėte du pasaulio čempionų titulus?

– Jau tai, kad šeima gali būti kartu, pas mus yra ypatinga. Iš tiesų, dažnai būname atskirai ir nematome sūnaus. Sukvietėme draugus ir surengėme vakariene su šampanu.

– Kas jums svarbiau: pasaulio taurės varžybos ar olimpinės žaidynės?

– Nežinau, ar galėčiau lyginti, bet šiose varžybose plaukia 133 sportininkės, o olimpiadoje tik 39. Tai tikrai didelis skirtumas, nes daug šalių turi po kelias stiprias sportininkes, taigi būti dešimtuke pasaulio taurės varžybose man yra didelis laimėjimas. Man atrodo, kad olimpiada yra šiek tiek išpūstas reikalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Tai antrosios olimpinės žaidynės jūsų karjeroje. Kokių tikslų sieksite?

– Kiek dalyvavau varžybose tuose vandenyse, kuriuose vyks olimpinės žaidynės, ten tikrai nėra mano vieta ir aš didelių vilčių nededu. Nė karto ten nesu patekusi į  geriausių sportininkų dešimtuką. Bet šiuo metu darau viską, kad ten pasirodyčiau geriausiai. Mano tikslas yra būti dešimtuke ir suplaukti medalių plaukime.

– Kokie sunkumai ten laukia jūsų?

– Ten yra visiškai kitokios sąlygos negu dabar: labai stiprios srovės, kurios visuomet keičiasi, stiprūs vėjai, didelės bangos. Tai reikalauja daug ištvermės, sportininkės turi būti labai stiprios, turėti daug svorio. Ir turnyrinėje lentelėje matosi, kurios sportininkės yra stipriausios.

REKLAMA

– Pasaulio taurės varžybas pradėjote 13-a, baigėte pirma. Ar tai lėmė psichologinės priežastys?

– Nebuvo lengva. Aš stebėjau priešininkes paskutinę dieną ir galvojau: Dieve, negi  jos taip pat nervinasi kaip ir aš. Paskutinę naktį nesimiegojo ir blogai jaučiausi. Iki starto tikrai nėra lengva. Bet po starto viskas lieka kažkur toli ir tu susikoncentruoji į plaukimą.

– Kokie planai šiuo metu iki olimpiados?

– Treniruosiuosi namuose Italijoje. Ir planuojame nuvažiuoti į dar vieną treniruočių stovyklą olimpinėje vietoje.

REKLAMA

– Kiek dienų praleisite Lietuvoje ir ką ketinate nuveikti?

– Būsiu čia iki trečiadienio. Svarbiausia, kad suspėsiu apkabinti artimuosius ir draugus, kurie mane palaikė. Dėl to tiesiog privalėjau grįžti į Lietuvą ir jiems padėkoti.

Buriavimas tokia nedėkinga sporto šaka, kad negalima sukaupti didelės medalių kolekcijos?

– Yra duodami kitokie prizai. Kiekvienoje klasėje yra atskiri prizai. Mano prizas toks: paprasta stiklinė lenta su įrašytais 20 metų nugalėtojais, kitais metais ten bus ir mano vardas. Prizai paprasti, nėra nieko ypatingo, nes olimpiniuose sportuose nėra piniginių prizų. Olimpiečiams rezultatas yra svarbiausias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kalbant apie pinigus, ar nėra problemų su finansavimu?

– Man situacija buvo dėkinga, nes šį olimpinį laikotarpį buvau medalininkė, todėl man buvo suteiktas prioritetas ir pinigine prasme. Niekad negalėjau skųstis, bet nukentėjo kiti sportininkai. Ir būtent tai atsispindi šiandien Lietuvos sporte, nes nėra gerų rezultatų.

TIK FAKTAI

G. Scheidt pasaulio čempione tapo pirmą kartą karjeroje, tačiau 2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse ji iškovojo sidabro medalį.

Gintarės vyras 39-erių brazilas Robertas Scheidt šiemet taip pat tapo stipriausiu planetoje „Star“ klasėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų