REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienio vakarą prasidėjo visus metus daugybės gerbėjų Europoje ir už jos ribų lauktas 57tasis „Eurovizijos“ dainų konkursas, šiemet vykstantis Azerbaidžane, Baku mieste.

Šeštadienio vakarą prasidėjo visus metus daugybės gerbėjų Europoje ir už jos ribų lauktas 57tasis „Eurovizijos“ dainų konkursas, šiemet vykstantis Azerbaidžane, Baku mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Azerbaidžano sostinės Baku „Crystall hall“ arenoje susigūmė abiejų pusfinalių laimėtojai – 20–ies šalių atstovai ir dar penkios šalys, automatiškai patekusios į finalą: Prancūzija, Vokietija, Ispanija, Didžioji Britanija, Italija bei praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojas Azerbaidžanas.

REKLAMA

Mūsų atstovas, sėkmingai praėjęs pusfinalį ir patekęs į finalą, pasirodė ketvirtuoju numeriu. Iš viso turėjome galimybę stebėti dvidešimt šešių šalių pasirodymus, iš kurių nugalėtoją išrinko balsuojantys žiūrovai.

„Eurovizijos“ konkurso finalą pradėjo Jungtinė Karalystė su daina „Love Will Set You Free“. Jai atstovavęs Engelbertas Humperdinckas muzikos pasaulyje žinomas jau 45–erius metus, pardavęs daugiau negu 150 mln. įrašų. Jo išskirtinis balsas ir talentas užkariavo milijonus gerbėjų širdžių.

REKLAMA
REKLAMA

Antrieji pasirodė Vengrijos atstovai „Compact Disco“, kurie sudainavo emocionalią dainą „Sound Of Our Hearts“. Grupę sudaro vokalistas, muzikantai ir pritariantieji vokalistai.

Trečioji dainavo Albanijai atstovaujanti Rona Nishliu, kuri sudainavo lyrišką dainą „Suus“. Atlikėja savo šalyje lyginama su tokia muzikos legenda kaip Aretha Franklin. Mergina šiuo metu be dainavimo dar veda radijo laidas. Jos stulbinančius vokalinius sugebėjimus salėje esantys žiūrovai palaikė audringais plojimais ir šūksniais.

Ketvirtasis pasirodė mūsų šalies atstovas Donatas Montvydas, gimęs 1987m. spalio 22d., Vilniuje. Dainininkas, užsienyje prisistatantis Donny Montell sceniniu vardu, atliko dainą „Love Is Blind“ „Dainų dainelės“, „Slavianskij bazar“ ir kitų konkursų laureatas į „Euroviziją“ pateko iš trečio karto. D. Montvydas scenoje jautėsi užtikrintai ir dainos pabaigoje netgi atliko iki tol nematytų gestų, turbūt – pagautas užplūdusių emocijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktoji dainavo Bosnijos ir Hercogovinos atstovė Maya Sar, atlikusi savo kūrybos lyrišką dainą „Korake Ti Znam“. Tris kartus jau dalyvavusi „Eurovizijoje“, pirmą kartą debiutavo kaip solo atlikėja. Šiuo metu ji įrašinėja debiutinį albumą.

Po Bosnijos ir Hercogovinos pasirodė rusų atstovės – garbaus amžiaus moterų kolektyvas „Buranovskije babuški“, kurios nuo pat pradžių buvo priskiriamos prie favoritų. Išgarsėjo sudainavusios nuotaikingą dainą „Party For Everybody“, kurią „YouTube“ puslapyje jau peržiūrėjo šimtai tūkstančių žmonių ir po kurios Rusijoje jos tapo tikromis žvaigždėmis. Salėje esantys žiūrovai plojo ir palaikė garbaus amžiaus pozityvią nuotaiką paskleidusias moteris.

REKLAMA

Islandijos atstovai Greta Salome ir Jonsi sudainavo dainą „Never Forget“. Greta – smuikininkė ir dainų autorė, o Jonsi – „Eurovizijos“ finale dalyvavo jau 2004 metais. Pora sudainavo dramatišką kūrinį, o jiems scenoje asistavo būrys taip pat juodai apsirengusių dainininkų.

Kiprui atstovavo atlikėja Ivi Adamou, kuri su keturiomis šokėjomis atliko dainą „La La Love“. Savo muzikinę karjerą ji pradėjo šešiolikos metų, sudalyvavusi laidoje „X Factor 2“ Graikijoje.

Devinta su daina „You And I“ pasirodė Prancūzijai atstovavusi atlikėja Anggun, kuri yra tarptautinio masto žvaigždė, pardavusi daugiau negu du milijonus albumų kopijų Europoje. Jos prodiuseris dirbo su tokio ryškumo žvaigžde kaip Celine Dion. Kartu jie sukūrė hitą „Snow On The Sahara“, kuris pateko į 33 pasaulio šalių topus,  Europos top penketuką ir JAV top dvidešimtuką.

REKLAMA

Italijai su daina „Out Of Love“ atstovavo atlikėja Nina Zilli, kilusi iš mažo miestelio, iš kurio vėliau išvyko į Airiją ir JAV. Dalyvavo ne viename muzikiniame projekte, vėliau pradėjo savo solinę karjerą.

Vienuoliktas pasirodė Estijos atstovas Ottas Leplandas, atlikęs savo kūrybos dainą „Kuula“. Estijoje jis žinomas nuo vaikystės ir laimėjęs įvairius realybės šou, muzikinius konkursus, o šiais metais – ir galimybę atstovauti savo šaliai.

Po jo dainavo Norvegijos atstovas Tooji su daina „Stay“. Vaikinas dirbo modeliu, vedė MTV laidas. Scenoje Tooji pasirodė su keturiais šokėjais, žiūrovai jį palaikė šūksniais ir plojimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Azerbaidžanui su daina „When The Music Dies“ atstovavo Sabina Babayeva, kuri pasižymi stipriais vokaliniais sugebėjimais bei išskirtine artistiška charizma. Tarp jos karjeros pasiekimų yra pergalės jaunų atlikėjų konkurse „Amberstar“ Latvijoje ir „Slavic Star“ Rusijoje. Be muzikinės karjeros ji taip pat atlieka vaidmenis teatre. Atlikėja, kaip ir buvo galima tikėtis, palydėta gausiais plojimais ir vėliavų mostais.

Rumunams atstovavo  grupė „Mandinga“, kurią sudaro dešimt muzikantų, tačiau scenoje jų pasirodė šeši, nes tiek leidžia konkurso taisyklės. Grupė yra koncertavusi visoje Europoje, taip pat Kuboje.

REKLAMA

Soluna Samay, gimusi Gvatemaloje, Danijai atstovavo su kūriniu „Should've Known Better“. Nuo 2000 metų Danijoje gyvenanti ir kurianti atlikėja savo muziką apibūdina kaip čigonišką popmuziką. Scenoje ji išsiskyrė neįprasta apranga, grojo gitara.

Graikijos atstovė Eleftheria Eleftheriou sudainavo dainą „Aphrodisiac“, scenoje jai asistavo keturi šokėjai ir viena pritariančioji vokalistė. Atlikėja savo šalyje išgarsėjo sudalyvavusi TV šou „X Faktorius“.

Septyniolikta pasirodė Švedijos atstovė Loreen, kurią daugelis jau įvardijo kaip potencialią šių metų „Eurovizijos“ laimėtoją, nes daina „Euphoria“ išsiskiria savo unikalumu ir neįprastu perteikimu. Pati atlikėja teigia nemėgstanti, kai muziką bandoma įsprausti į kokius nors rėmus ir pirmenybę teikia dainoms, kurios „sukelia transą“. Panašu, kad su daina „Euphoria“ buvo siekiama pažadinti jausmus ir sukelti tam tikrą transą ir tai puikiai pavyko, nes žiūrovai jau nuo pirmųjų akordų ėmė ploti ir reikšti susižavėjimą.

REKLAMA

Turkijos atstovas Can Bonomo atliko dainą „Love me back“. C. Bonomo – didžėjus, muzikos prodiuseris. Pasirodymas vyko su šokėjais, sukurtas įsimintinas bei nuotaikingas šou. Turkijos atstovas sulaukė ypatingo žiniasklaidos atstovų ir savo gerbėjų palaikymo.

Devyniolikta pasirodė Ispanijos atstovė Pastora Soler, kuri savo šalyje yra populiari atlikėja, žinoma dėl sugebėjimo derinti kelis muzikos stilius, tokius kaip flamenko ir pop. Ji laikoma vienu geriausiu Ispanijos muzikos scenos balsų.

Vokietijai atstovavo Romanas Lobas su daina „Standing Still“.  Jis išgarsėjo tik prieš kelis mėnesius, kai laimėjo Vokietijos talentų šou „Unser Star Für Baku“. Pasak jo paties, jis kūrė muziką nuo aštuonerių metų. Nuo 2005–ųjų Romanas dalyvavo kelių muzikos grupių veikloje, grojo būgnais bei buvo pagrindinis vokalistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maltai su grupe atstovavo 22–ejų metų atlikėjas Kurtas Calleja, atlikęs dainą „This Is The Night“. Muzikinė dainininko karjera prasidėjo dainavimu chore. Maltoje jis dainavo kaip pritariantysis vokalistas, o vėliau nusprendė pradėti solo karjerą. Šiuo metu K. Calleja įrašinėja debiutinį albumą.

Dvidešimt antroji pasirodė Makedonijos atstovė Kaliopi, su daina „Crno I Belo“. Puikiai  savo šalyje žinoma popmuzikos žvaigždė Kaliopi dainininkės karjerą pradėjo devynerių, kurį laiką gyveno ir muzikinę veiklą tęsė Šveicarijoje. Per visą karjeros laikotarpį įrašė devynis albumus.

REKLAMA

Airijai atstovavo dvyniai Jedward su daina „Waterline“. Jie „Eurovizijoje“ dalyvauja jau antrus metus iš eilės. Iš kitų dalyvių išsiskyrė scenoje pasirodę įspūdingais blizgiais kostiumais ir dainos pabaigoje sulipę į tikrą vandens fontaną. Tai buvo itin daug kainavęs airių pasirodymas.

Dvidešimt ketvirtasis pasirodė Serbijos atstovas Željko Joksimovičius su daina „Nije Ljubav Stvar“.  Dainininkas puikiai žinomas Serbijoje, nes jau būdamas dvylikos metų laimėjo prestižinį muzikos konkursą Paryžiuje, gali groti net keturiolika instrumentų. Šiandien jis atliko lyrišką lėtą dainą, atlikėjui pritarė penki muzikantai, groję smuikais, fortepijonu, būgnu.

REKLAMA

Ukrainai atstovavo dainininkė Gaitana su daina „Be My Guest“, kuriai ji pati parašė muziką ir žodžius. Gaitana – daugiau nei dešimtmetį viena populiariausių dainininkių šalyje, jau išleidusi penkis albumus, nufilmavusi dvidešimtyje muzikinių klipų, laimėjusi ne vieną svarbų apdovanojimą.

Paskutinis pasirodė Moldovos atstovas Pasha Parfeny, realybės šou dalyvis bei prizininkas, prieš dvejus metus pradėjęs solo karjerą. Savo dainą „Lăutar“ jis atliko padedamas dviejų pritariančiųjų vokalisčių, scenoje taip pat pasirodė trys šokėjos.

REKLAMA
REKLAMA

[Papildyta 01:25]

Vieną tašką Lietuvos atstovui D. Montvydui skyrė Makedonija, 8 balai – iš Baltarusijos, 4 balai – iš Azerbaidžano, 4 balai – iš Maltos, 3 balai – iš Prancūzijos, Jungtinė Karalystė – 7 balai, Bulgarija – 5 balai, Norvegija – 6 balai, latviai – 4 balai, gruzinai – 12 balų, Rusija – 5 balai.

Su daina „Euphoria“ konkursą nugalėjusi Švedijos atstovė Loreen iš viso surinko 372 taškus, antroje vietoje – Rusijos atstovės „Buranovskije babuški“ su daina „Party For Everybody“ surinko 259 taškus, ir trečioje vietoje – Serbijos atstovas Željko Joksimovičius su daina „Nije Ljubav Stvar“, surinkęs 214 taškų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų