REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Marijampolėje tęsiasi didžioji metų šventė „Miesto dienos 2012“. Šiemet šventė pavadinta „Marijampolė – mano miestas!“ ir skirta miesto savivaldos 220 metų jubiliejui.

REKLAMA
REKLAMA

Koncertais, mugėmis, varžybomis ir įvairiosiomis atrakcijomis siekiama parodyti gražiausias Suvalkijos tradicijas, sutelkti bendruomenę deramai paminėti jubiliejų, garsinti miestą bei skatinti pasididžiavimą juo.

REKLAMA

Pagrindinėje miesto aikštėje – J. Basanavičiaus aikštėje – miestelėnus ir svečius vilioja Sūduvos kermošius, į kurį suvažiavo prekybininkai, amatininkai, tautodailininkai kone iš visos Lietuvos. Veikia puodų turgus, kuris XX a. pradžioje Marijampolėje buvęs labai populiarus ir didžiausias visoje Užnemunėje. Verslo mugėje per 20 miesto pramonių ir verslo įmonių pristato savo produkciją.

Šeštadienį Savivaldybės tarybos posėdžių salėje rengiamas iškilmingas posėdis, kuriame dalyvaus ir svečiai iš užsienio susigiminiavusių miestų. Šiemet į mero kvietimą pasisvečiuoti atsiliepė dešimt užsienio delegacijų iš Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Vokietijos ir Norvegijos miestų bei miesto garbės piliečiai iš Austrijos, Norvegijos, JAV. Iškilmingame posėdyje devyniems marijampoliečiams bus įteikti Šv. Jurgio Marijampolės globėjo medaliai, vienam – Garbės piliečio ženklas.

REKLAMA
REKLAMA

Rygiškių Jono gimnazijos stadione visus kvies Liaudies meno mėgėjų šventė. Veiks tautodailininkų, amatininkų, kulinarinio paveldo mugė. Parke įsikurs seniūnijų, bendruomenių, kūrybinių organizacijų kiemeliai. Meno kolektyvai dalyvaus Sekminių apeigoje, koncerte.

J. Basanavičiaus aikštėje pirmą kartą bus rengiamas Sūduvos virėjų konkursas, kuriame dėl geriausio Sūduvos virėjo titulo rungsis virėjai, kurie iš kalakutienos gamins išradingos receptūros pikniko patiekalą.

Šventinius koncertus surengs pučiamųjų orkestrai iš Norvegijos, Čekijos bei Vilniaus, Kauno, Alytaus, Kazlų Rūdos, Marijampolės.

Sekmadienis bus „Aktyvių marijampoliečių diena“. Nuo ryto J. Basanavičiaus aikštėje „karaliaus“ gatvės krepšinis, kursis nevyriausybinių organizacijų miestelis, kur ir senas, ir jaunas galės pademonstruoti savo talentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų