REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„The New York Times“ šią savaitę papasakojo jaudinančią istorija apie nuotrauką, kuri jau trejus metu puošia Baltųjų Rūmų vakarinio sparno sieną. Joje įamžintas prezidentas Barackas Obama, žemai palenkęs galvą prieš mažą juodaodį berniuką, kuris uždėjo ranką ant jo pakaušio.

REKLAMA
REKLAMA

Šis kadras labai patiko prezidento administracijai, todėl jo niekas nenorėjo keisti kitu.

Leidinys pasakoja, kad nuotrauka buvo padaryta įžymiajame Ovaliajame kabinete 2009 metų gegužę. Penkiametis Jacobas Philadelphia tą dieną buvo Baltuosiuose Rūmuose kartu su savo tėvu, buvusiu jūrų pėstininku, kuris baigė savo darbą Nacionalinio saugumo taryboje.

REKLAMA

Išeinantys darbuotojai tradiciškai prašo prezidento nusifotografuoti su jų šeimomis, taip pat pasielgė ir Jacobo tėvas. Tačiau kai nuotraukos jau buvo padarytos ir šeima jau ruošėsi išeiti, Carlton Philadelphia pasakė prezidentui, kad jo sūnūs norėtų jam užduoti po vieną klausimą. Tėvai tikino, kad nežinojo, apie ką vaikai nori paklausti.

Pirmasis kalbėjo Jacobas, tačiau jis kalbėjo labai tyliai, todėl B. Obama paprašė jo pakartoti. Tuomet vaikas pasakė garsiau: „Aš norėčiau sužinoti, ar jūsų plaukai tokie patys kaip mano, ar ne?“. B. Obama nepasimetė ir pasiūlė jam patikrinti, pasilenkė ir atkišo jam savo pakaušį.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikas nedrįso liesti prezidento galvos, tuomet B. Obama pats paragino jį: „Nagi, pabandyk, vaike!". Kai vaikas palietė prezidento plaukus, fotografas viską įamžino.

„Na, ką manai?“, – pasidomėjo B. Obama. „Taip, tokie patys“, – konstatavo mažasis svečias.

Vėliau pasirodė interpretacijų, kad vaikas, supratęs, kad prezidento plaukai tokie patys kaip ir jo, pagalvojo, kad ir pats gali būti prezidentu.

Dabar Jacobui aštuoneri ir jis tikina, kad iš tiesų svajoja tapti prezidentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų