REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijoje sulaikytas vyras, kuris bandė susprogdinti milicijos nuovadą, praneša Baltarusijos naujienų agentūra „BelaPAN“.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos KGB praneša, kad vyras su kauke, ant kurios buvo užrašas arabų kalba, buvo sulaikytas gegužės 24 dieną numatytoje nusikaltimo vietoje. Vyras su savimi turėjo degaus skysčio ir paties pasigamintą sprogstamąjį užtaisą, kurio galingumas siekė 5 kg trotilo.

REKLAMA

Kur buvo suimtas nusikaltėlis, nepranešama. Tačiau „BelaPAN“ numano, kad tai įvyko Žliubino mieste. Vyrui iškelta baudžiamoji byla.

Kol kas yra žinoma, kad sulaikytasis yra Baltarusijos pilietis ir priešinosi, kai jį bandė suimti. Jo tarimu, šis spкogstamasis užtaisas „neišsiskiria naujumu“.

KGB pareiškė, kad yra duomenų, kurie parodo įtariamojo ryšį su organizuota nusikalstama grupuote, kuri užsiima Afganistano piliečių perkėlimu į vieną iš Europos šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt primena, kad 2011 metų balandžio 11 dieną buvo surengtas teroristinis išpuolis Minsko metro. Po galingo sprogimo žuvo 15 žmonių, apie 200 buvo sužeista. Jau balandžio 13 dieną Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė apie teroro išpuolio kaltininkų atskleidimą.

Kaltu buvo pripažintas Dmitrijus Konovalovas ir Vladislavas Kovalevas. Aukščiausiasis Baltarusijos teismas nuteisė juos mirties bausme – sušaudymu, A. Lukašenko atsisakė atšaukti mirties bausmę. Nuosprendis buvo įvykdytas 2012 metų kovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų