REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija išplatino kreipimąsi, kuriame šeštadienį organizuojamo mitingo dalyvių prašoma elgtis santūriai ir atsakingai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pilietiškai mąstantiems žmonėms akivaizdu, kad į argumentus ir teisėtus reikalavimus gali būti įsiklausyta tik civilizuoto sambūvio normų paisymo, tarpusavio pagarbos aplinkoje. Kreipdamiesi į Vilniuje vyksiančios akcijos organizatorius ir dalyvius, raginame netoleruoti galimų teisės pažeidimų ir padaryti viską, kad jų neatsitiktų“, – rašoma pareigūnų pranešime.

REKLAMA

Pilietinės akcijos metu bus skirtos papildomos Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pajėgos viešajai tvarkai palaikyti, užtikrinti žmonių saugumą ir prižiūrėti eismą.

Primenama, kad į sueigą griežtai draudžiama ateiti ginkluotiems šaunamaisiais ar nešaunamaisiais ginklais; atsinešti daiktus, specialiai pritaikytus žaloti kūną (tokius kaip peiliai, akmenys, buteliai, lazdos, strypai ir kt., kurie svaidant, smogiant ar neatsargiai elgiantis gali būti pavojingi kitiems), gaisrams sukelti ar materialiniai žalai padaryti; su savimi negalima turėti lengvai užsidegančių, stipriai veikiančių aplinką ar organizmą medžiagų,

alkoholinių gėrimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šių reikalavimų nepaisantiems asmenims bus taikomos įstatymų numatytos sankcijos, o juos pastebėjusius geros valios piliečius prašome nedelsiat informuoti pilietinės akcijos vietą saugančius policijos pareigūnus“, – sakoma išplatintame pranešime.

„Policija imsis visų įmanomų įstatymiškai leistinų veiksmų, kad aukščiau minėtų reikalavimų nepaisantys asmenys į mitingo vietą nepatektų, arba būtų užfiksuotas nusikalstamas faktas ir jį padaręs asmuo. Pareigūnai stebės ir vaizdiškai dokumentuos galinčius įvykti teisėtvarkos pažeidimus, imsis priemonių prieš asmenis, organizuojančius ar provokuojančius žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką. Mitingo organizatorius ir dalyvius prašome elgtis santūriai ir atsakingai, laikytis tvarkos ir tiksliai vykdyti pareigūnų reikalavimus. Dėkojame už supratimą ir bendradarbiavimą“, – rašoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų