REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakistane teismas skyrė 33 metų laisvės atėmimo bausmę gydytojui, kuris padėjo JAV žvalgams surasti „Al Qaeda“ lyderį bin Laden. JAV vyriausybė teigia, kad Pakistanas neturi pagrindo gydytoją Shakil Afridi laikyti nelaisvėje, pranešė AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad gydytojo sveikata prasta. Jis laikomas atskirai nuo kitų kalinių, nes baiminamasi, kad kas nors gali pasikėsinti į jo gyvybę.

REKLAMA

Pentagono atstovas spaudai sakė, kad „visi, kas padėjo Jungtinėms Valstijoms surasti O. bin Ladeną, neveikė prieš Pakistaną, jie veikė prieš “Al Qaeda".

JAV senatoriai Carl Levin ir John McCain, kurie priklauso Senato ginkluotųjų pajėgų komitetui, reikalavo, kad Pakistanas nedelsiant suteiktų malonę medikui ir jį išlaisvintų. Pasak jų, jei Pakistanas nuspręs to nedaryti, šalis gali netekti JAV teikiamos finansinės paramos. Pasak senatorių, gydytojas neišdavė savo valstybės, o pasielgė didvyriškai ir padėjo sučiupti labiausiai ieškomą teroristą pasaulyje, „kurio rankos buvo suteptos daugelio nekaltų palestiniečių krauju“.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo rugsėjo 11-osios išpuolių 2001 metais JAV Pakistanui skyrė daugiau nei 18 mln. dolerių paramos, bet JAV nerimauja, kad dalis Pakistano valdžios vis dar remia ekstremistus.

Šiuo metu JAV ir Pakistano santykiai įtempti. Šalys derisi dėl NATO tranzito kelių į Afganistaną atidarymo. Analitikai teigia, kad jei Pakistanas leis NATO per šalį ir vėl gabenti krovinius į Afganistaną, nesutarimai dėl įkalinto gydytojo gali būti greitai užmiršti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų