REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šveicarijos priežiūros tarnybos nubaudė Vokietijos kompaniją BMW 156 mln. frankų (163 mln. JAV dolerių) už trukdymus parduoti automobilius šveicarams už Šveicarijos ribų.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaraisiais metais nemažai šveicarų, panorę stambių pirkinių, renkasi Vokietiją, Italiją ar kitas Europos šalis, kuriose įvestas euras, nes dėl skolų krizės euro zonoje euro kursas franko atžvilgiu gerokai nukrito, dėl to pirkiniai, apmokami frankais, nėra naudingi.

REKLAMA

Pavyzdžiui, dabar Šveicarijoje automobilis „BMW 316d“ kainuoja 43,6 tūkst. frankų, o Vokietijoje - 30,6 tūkst. eurų. Konvertavus į dolerius kaina siektų atitinkamai 45,4 ir 38,4 tūkst. dolerių. Tiesa, kaip pastebi „Reuters“, byla, kuria remiantis priežiūros tarnyba paskyrė baudą, siekia dar 2010 metus.

BMW atmeta antimonopolinių tarnybų pretenzijas. Kompanijos spaudos tarnyba jau pareiškė paduosianti apeliaciją. Be to, prabangių automobilių gamintojos atstovai pabrėžė, kad kainų skirtumą euro zonoje ir Šveicarijoje galima paaiškinti ir dėl skritingos jau įsigyto automobilio aptarnavimo kainos.

REKLAMA
REKLAMA

156 mln. frankų bauda - viena didžiausių priežiūros tarnybų paskirtų baudų Šveicarijoje. 2007 metais valdininkai nutarė išieškoti iš „Swisscom“ 333 mln. frankų, bet kompanijai pavyko laimėti apeliaciją.

Investuotojai aktyviai investavo lėšas į Šveicarijos franką per visus 2011 metus, dėl ko šalies ekonomika patyrė didelių nuostolių. Galiausiai rugsėjį vietos valdžia nusprendė susieti vietos valiutos kursą su euru.

Šiuo metu euras tarptautinėje rinkoje kainuoja 1,2010 franko.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų