REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas patenkino generalinio prokuroro kreipimąsi ir sutiko, kad Seimo narys Vitas Matuzas būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

REKLAMA
REKLAMA

Už tokį Seimo laikinosios tyrimo komisijos pateiktą rezoliucijos projektą ketvirtadienį balsavo 79 Seimo nariai, 1 buvo prieš, 4 parlamentarai susilaikė.

REKLAMA

V. Matuzas iš Seimo tribūnos kategoriškai atmetė visus jam adresuojamus kaltinimus, tvirtindamas, kad tai politinė byla.

Generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas duoti susitikimą patraukti Seimo narį V. Matuzą baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti arba kitaip suvaržyti jo laisvę. Seimo posėdyje D. Valys informavo, kad STT Panevėžio valdyboje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame yra surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad 2010-2011 metais Seimo narys V. Matuzas galimai padarė nusikalstamas veikas.

Konstitucija ir Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų