REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas svarbiau: tankūs plaukai ar gera erekcija? Nežinome, kaip Tau, bet argentiniečiams, atrodo, plikė yra baisesnis blogis nei bejėgystė lovoje.

REKLAMA
REKLAMA

Argentinos mokslininkai paskelbė, kad populiarus vaistas nuo plikimo gali sukelti erekcinę disfunkciją, tačiau daugelio pacientų šis šalutinis poveikis visai negąsdina ir jie nė neketina nutraukti preparato vartojimo.

REKLAMA

Vienos Buenos Airių ligoninės darbuotojai išanalizavo preparato finasterido, vartojamo hormonų sukeltam plikimui gydyti, tyrimų duomenis. Kadangi šis plikimas būdingas beveik pusei vyresnių kaip 50 metų vyrų, tai ir preparato vartojimas gana dažnas.

Taip, analizė patvirtino, kad porą metų vartojamas finasteridas yra veiksmingas stabdant plaukų slinkimą – išlikdavo maždaug 30 proc. ševeliūros. Tačiau kas 80-as vaistą vartojęs vyras skundėsi gerokai pablogėjusia lytine funkcija.

Didžiam gydytojų nustebimui, į jų perspėjimus dėl galimo pavojaus lytiniam pajėgumui, pacientai beveik nereagavo: svarbiausia – ant galvos daugiau plaukų, o tikimybė vienas iš aštuoniasdešimt argentiniečiams, matyt, pasirodė pernelyg maža ir dėl to nereikšminga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų