REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį nepritarė Seimo siūlymui padidinti nekilnojamojo turto mokestį apleistų pastatų savininkams. Teisingumo ministro remigijaus Šimašiaus teigimu, siekti, kad Lietuvos miestuose, miesteliuose ir gyvenvietėse apleistų pastatų problema mažėtų, reikia kitais būdais.

REKLAMA
REKLAMA

,,Sutarėme, kad nepritarsime NT mokesčio padidinimui, nes tai nebūtinai padėtų kovoti su apleistais pastatais. Norint kovoti su apleistais pastatais reikia visai kitų priemonių - reikai  taikyti numatytas baudas, susodinti prie stalo visas institucijas, kurios dažnai įklampina tuos pastatus", - trečiadienį, pasibaigus Vyriausybės posėdžiui sakė R. Šimašius.

REKLAMA

Jis pabrėžė, kad dažniausiai neprižiūrimais pastatai tampa dėl ekonominių problemų arba dėl to, kad užstringama įvairiose teisinėse ir biurokratinėse pinklėse.

,,Lietuvos" kino teatras staiga netaptų suremontuotu pastatu, jeigu jis jis būtų papildomai apmokestintas. (...) Ne mokesčių didinimas yra kelias spręsti šią problemą", - teigė R. Šimašius.

Jis sakė tikįs, kad į šią vyriausybės poziciją Seimo nariai atsižvelgs, ir ,,apleisti pastatai, griuvėsiai nebus naudojami kaip pretekstas prastumti NT mokesčio padidinimą, o bus iš tikrųjų sprendžiama apleistų pastatų problema".

Teisingumo ministro teigimu, poveikio priemonių, tarp jų ir įstatymuose numatytų baudų, apleistų pastatų savininkams pakanka, bet jeigu paaiškėtų kad savivaldybėms, merams trūksta galių, jo manymu, reikiamos pataisos ,,operatyviai būtų priimtos".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų