REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reorganizuojamas valstybinis mokslinių tyrimų institutas – Inovatyvios medicinos centras. Jis išskiriamas į Inovatyvios medicinos centrą, atliksiantį tik mokslinius tyrimus, ir į valstybės biudžetinę įstaigą Gerontologijos ir reabilitacijos centrą, kuris ir toliau užsiims senelių slauga. Pastarasis perduodamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, o Inovatyvios medicinos centro veiklą ir toliau kuruos Švietimo ir mokslo ministerija. Šį Švietimo ir mokslo ministerijos parengtą projektą šiandien nutarimu priėmė Vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA

Įstaigos padalijimas atskirs dvi skirtingas funkcijas: atsisakoma mokslinių tyrimų institutui nebūdingų socialinių paslaugų. O socialines paslaugas teiks socialinės globos įstaiga – Gerontologijos ir reabilitacijos centras.

REKLAMA

Inovatyvios medicinos centras specializuosis biomedicinos mokslo srityje, vykdys sveikatos apsaugai ir visuomenei svarbius ilgalaikius mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą, bendradarbiaus su verslo, valdžios ir visuomenės atstovais, dirbs mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros užsakomuosius darbus, teiks metodologinę, metodinę ir kitą pagalbą gydymo, socialinės globos bei kitoms įstaigoms, skleis visuomenėje mokslo žinias ir kt.

Gerontologijos reabilitacijos centras teiks socialines paslaugas: ilgalaikę ir trumpalaikę socialinę globą. Veikdamas kaip savarankiškas Gerontologijos ir reabilitacijos centras turės galimybę tolesnei veiklai gauti licenciją, nuolat rūpintis, kad socialinių paslaugų kokybė atitiktų valstybės standartą. Socialinės globos įstaigų licencijavimas prasidės nuo 2013 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų