REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

,.Socialinis dialogas leidžia išsigryninti, kur yra poza arba noras parodyti, kad labai kovojame, bet beveik nepasakant dėl ko kovojame“, - pareiškė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, paprašytas įvertinti, dėl kokių priežasčių, priešingai negu buvo prognozuota, antradienį Trišalės tarybos posėdyje derybos tarp socialinių partnerių dėl Darbo kodekso liberalizavimo vyko sunkiai.

REKLAMA
REKLAMA

,,Kai 2009 metais buvo deramasi dėl Nacionalinio susitarimo, rinkimų faktorius mažiau veikė ir tai akivaizdu“, - sakė jis, leisdamas suprasti neatmetantis, kad kai kurių profesinių sąjungų vadovai turi ir kitų tikslų – ne vien ginti dirbančiųjų interesus.

REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius teigė nenorįs matyti ,,susipriešinimo tarp profesinių sąjungų ir bedarbių, nes, ,,pastangos kovoti prieš darbo santykių lankstumo didinimą gali virsti pastangomis vardan didelės bedarbystės ilgesnio išlaikymo“.

,,Turime atsiminti, kad yra 230 tūkstančių bedarbių – tai tie žmonės, kurių negina jokios profesinės sąjungos. Profesinės sąjungos gina savo narių interesus. Kas gina bedarbių interesus?, - klausė jis, tarsi priekaištaudamas profesinių sąjungų atstovams už nesukalbamumą.

REKLAMA
REKLAMA

,,Natūralu, kad profesinės sąjungos turi savo interesų, pavyzdžiui, kad kiek galima daugiau darbo santykių reikalų spręstųsi kolektyvinėmis sutartimis. Noras yra suprantamas – stiprinti profsąjungų reikšmę, bet turime atsiminti, kad šiuo metu kolektyvinės sutartys apima tik apie 20 proc. dirbančiųjų“, - oponavo A. Kubilius.

Valdžia spaudžia Trišalę tarybą apsispręsti

Vyriausybė pageidauja, kad iki gegužės mėnesio pabaigos Trišalė taryba apsispręstų dėl darbo santykius liberalizuojančių Darbo kodekso pataisų ir jas galima būtų teikti Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Apie pusė siūlymų jau yra aptarta. Trišalė taryba darbą tęs kitą savaitę. Mūsų noras ir siekis – kad iki šio mėnesio pabaigos būtų labai aiškus Trišalės tarybos apsisprendimas, kuriuos projektus Vyriausybė gali ruošti pateikti Seimui, nes turime tikslą, kad Seime būtų spėta birželio mėnesį apsvarstyti“, - pareiškė jis.

Nepaisant prognozių, jog po to, kai pirmadienį valdžia nusileido profsąjungoms ir sutiko nesieti Darbo kodekso liberalizavimo su minimalios mėnesinės algos didinimu, dėl daugelio dalykų pavyks nesunkiai susitarti, antradienį derybos Trišalėje komisijoje vyko sunkiai.

,,Yra požiūrių skirtumas, bet artimiausia savaitė matyt parodys, kiek pozicijos gali būti suderintos“, - prognozuoti, dėl ko pavyks, o dėl ko nepavyks susitarti nedrįso sakė D. Jankauskas.

Profsąjungos: Lietuvoje norima įteisinti vergovę

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų