REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį pritarė Lietuvos kvotos Tarptautiniame valiutos fonde (TVF) didinimui. Jei tam pritars Seimas, Lietuvos kvota šioje tarptautinėje organizacijoje padidės nuo 183,9 mln. iki 441,6 mln. specialiųjų skolinimosi teisių (SST), arba apie 1,029 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybių kvotas TVF peržiūri kas dvejus trejus metus, atsižvelgusi į kintančias šalių pozicijas pasaulio ekonomikoje. Lietuva, kvotos peržiūros metu, buvo priskirta prie sparčiai kylančios ekonomikos šalių ir pagal ankstesnį kvotos dydį Lietuva buvo nepakankamai atstovaujama Tarptautiniame valiutos fonde.

REKLAMA

TVF kvotų padidinimas įsigalios, kai tam pritars ne mažiau nei 70 proc. visų TVF valstybių narių. Lietuvos kvotos TVF didinimui įgyvendinti reikėtų išleisti 257,1 mln. SST vertės litais nominuotus neapyvartinius ir neprocentinius pasižadėjimo lakštus ir pervesti 0,6 mln. SST vertės litais sumą (apie 2,4 mln. Lt) į TVF sąskaitą. Tikėtina, kad tai gali įvykti 2013 m. arba vėlesniais metais.

TVF kvotos didinimas nėra susijęs su Lietuvos ketinimais skolintis iš TVF. Paskutinį dešimtmetį Lietuva nebesiskolino iš TVF ir artimiausiu laikotarpiu toks poreikis nenumatomas.

Paskutinį kartą Lietuvos kvotos TVF padidinimą Seimas patvirtino 2009 m. balandį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų