REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvės daugiausiai pinigų skiria savo mitybai, tačiau esant galimybei daugiausiai išleistų rūbams. Be to, kaip parodė sveikos gyvensenos populiarinimo „Activia programos“ iniciatyva atlikta apklausa, moterys mielai savo aprangai, mitybai, sportui bei grožiui skirtų dvigubai daugiau lėšų nei dabar.

Lietuvės daugiausiai pinigų skiria savo mitybai, tačiau esant galimybei daugiausiai išleistų rūbams. Be to, kaip parodė sveikos gyvensenos populiarinimo „Activia programos“ iniciatyva atlikta apklausa, moterys mielai savo aprangai, mitybai, sportui bei grožiui skirtų dvigubai daugiau lėšų nei dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai pinigų išleidžiama maistui, mažiausiai - sportui

Tyrimo metu moterų buvo klausiama, kiek pinigų kas mėnesį jos skiria mitybai, sportui, aktyviam laisvalaikiui, drabužiams bei įvairioms grožio priemonėms ir procedūroms. Respondenčių taip pat buvo teiraujamasi, kiek išleistų kiekvienai minėtų sričių, jei jų nevaržytų finansai. Analogiška apklausa buvo atlikta ir Latvijoje.

REKLAMA

Apklausa parodė, jog mažiausiai per mėnesį tiek lietuvės, tiek latvės išleidžia fizinės formos palaikymui - sportui bei aktyviam laisvalaikiui - daugiau kaip 80 proc. abiejų šalių gyventojų tam skiria iki 100 Lt per mėnesį. Daugiausiai, apie 400 Lt, abiejų šalių gyventojos išleidžia savo mitybai. Tyrimo duomenimis, lietuvės savo išvaizdai puoselėti skiria kiek daugiau lėšų nei kaimynės. Vis dėlto, apie 90 proc. lietuvių makiažo priemonėms bei įvairioms grožio procedūroms kas mėnesį išleidžia iki 200 Lt., aprangai – iki 400 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Norėtų išleisti dvigubai daugiau

Jei nevaržytų galimybės, vidutinė lietuvė savo grožiui, sveikai mitybai bei stiliui per mėnesį skirtų apie 1500 Lt, kai dabar skiria apie 800 Lt. Galėdamos skirstyti lėšas kaip panorėjusios, lietuvės daugiausiai pajamų skirtų aprangai: kas penkta moteris tam per mėnesį išleistų iki 1000 Lt., o 18 proc. - daugiau nei 1500 Lt. Antroje vietoje pagal svarbą respondentėms yra fiziškai aktyvus laisvalaikis bei grožio puoselėjimas: net 11 proc. apklaustųjų šioms sritims skirtų daugiau nei 1500 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai skirtumas tarp siekiamų ir realių išlaidų jaučiamas jauniausioje amžiaus grupėje: merginos iki 17 metų daugeliui sričių skiria iki 100 Lt, tačiau norėtų išleisti 1500 Lt ir daugiau. Apklausa parodė, jog moterų poreikiai mažėja su amžiumi, tačiau auga kylant pajamoms: net 33 proc. aukščiausias pajamas (3500 Lt ir daugiau) gaunančių moterų mielai aprangai per mėnesį skirtų daugiau nei 1500 Lt, jos gerokai daugiau išleistų ir kitoms tyrime nagrinėtoms sritims.

Lietuvių lūkesčiai labiau atitinka realybę nei latvių

Tyrimas atskleidė, jog latvės norėtų gyventi gerokai plačiau: net kiek daugiau nei ketvirtadalis jų aprangai mielai skirtų daugiau nei 1500 Lt, o 18 proc. tiek skirtų fiziškai aktyviam laisvalaikiui ir grožio puoselėjimui. Maistui latvės taip pat norėtų išleisti daugiau nei lietuvės – daugiau nei pusė jų tam skirtų nuo 400 iki 1000 Lt.

REKLAMA

Šiuo metu vidutinė latvė savo mitybai, fizinei formai palaikyti bei stiliui per mėnesį skiria apie 700 Lt, tačiau norėtų išleisti apie 2000 Lt.

Apie „Activia programą“

„Activia programa“ yra sveikos gyvensenos patarimų, apimančių mitybą, fizinį aktyvumą ir emocinę savijautą, edukacinė programa. Jos tikslas - skatinti moteris visapusiškai rūpintis savimi ir, vadovaujantis sveikesnės gyvensenos principais, pagerinti savo savijautą. „Activia programos“ turinys rengiamas gydytojos – dietologės dr. Editos Gavelienės, asmeninio sporto trenerio Remigijaus Bimbos ir stilisto Kęstučio Rimdžiaus. Jis pateikiamas internete dviejų savaičių patarimų forma. Dalyvavimas programoje yra nemokamas. Daugiau informacijos apie programą rasite www.activia.lt

REKLAMA

Apie apklausą

Internetinę apklausą „Activia programos“ iniciatyva šių metų balandį atliko kompanija „Mindshare“ internetinės apklausos „Mindscan“ metodu. Apklausoje dalyvavo tik Lietuvos ir Latvijos moterys. Iš viso buvo apklausta 2418 respondenčių: 1629 lietuvės ir 789 latvės. Naudojant tyrimo rezultatus ir įžvalgas, nuoroda į „Activia programą“ būtina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų