REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešojoje erdvėje plintant nuomonei, esą VSD paskyrė D. Kedžio ir L. Stankūnaitės dukrą prižiūrėsiančias pareigūnes, saugumo institucija išplatino pareiškimą, kuriame teigia tik apie savo formalų sutikimą tokiai procedūrai.

REKLAMA
REKLAMA

VSD  teigimu, darbuotojas skyrė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Kauno savivaldybė. Šioms institucijoms  reikėjo tik formalaus VSD pritarimo.

„Primename, kad pagal Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo nuostatas, Valstybės saugumo departamentas neinicijuoja leidimo darbui su įslaptinta informacija išdavimo procedūros ir tokių leidimų neišduoda. Leidimą darbui su įslaptinta informacija išduoda į VSD kreipęsis paslapčių subjektas (šiuo konkrečiu atveju – Kauno miesto savivaldybės administracija rekomendavus Socialinės apsaugos ir darbo misterijai), gavęs VSD sutikimą. Apie leidimo dirbti su įslaptinta informacija suteikimo vaiko teisių specialistei aplinkybes VSD informavo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Teisės ir teisėtvarkos komitetus."–rašoma VSD pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų