REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vakar priėjo vienas sirgalius ir sako: „Kaip jūs ten pasuojat, laikykit tą kamuolį ir viskas, nepasuokit". O kaip tu neperduosi kamuolio, jei turi perduoti, turi sistemos laikytis... Lietuvoje turim tris milijonus specialistų, bet, matot, čia ne taip paprasta, kaip atrodo“, – taip netrukus kino teatrus pasieksiančiame filme „Mes už... Lietuvą!“ (rež. Andrius Lekavičius) krepšinio subtilybes nuoširdžiai aiškina Darjušas Lavrinovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 31-ąją Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio kino teatruose pradedamo rodyti filmo kūrėjai numanė, kad visuomet linksmi ir atsipalaidavę Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai prieš kameras jausis patogiai, tačiau broliai pranoko visus lūkesčius. Pavydėtinu brolių laisvumu sužavėtas filmo režisierius A. Lekavičius pripažįsta nesitikėjęs, kad Lavrinovičiai sugeba aplinkinius prajuokinti bet kokiose situacijose: „Nemanėme, kad su broliais Lavrinovičiais gali būti taip smagu. Jie visiškai nebijo kamerų, netgi atvirkščiai – kažką visuomet veikdavo arčiau jų.“

REKLAMA

Dėl nuolat juos stebinčių ir sekiojančių kamerų nė kiek nesijaudinę Kšištofas ir Darjušas, filmo režisieriaus nuomone, galėtų būti puikiais aktoriais.

Brolių drąsa ir artistiški sugebėjimai buvo pastebėti dar vaikystėje. Atviruose interviu su filmo kūrėjais jie su šypsena prisimena mokyklos laikus, kai dažnai tekdavo suktis iš nemalonių situacijų. „Nenorėdami ilgai sėdėti prie pamokų, su broliu sugalvojome kiekvienas išsirinkti ir išmokti tas, kurios geriau sekasi. Jei iškviečia mane, o aš tos pamokos neišmokęs, atsakinėja brolis, jei atvirkščiai – atsakinėju aš“, – dvynių gudrybes atskleidžia D. Lavrinovičius.

REKLAMA
REKLAMA

K. Lavrinovičius prisimena, kad po vieno ne itin pasisekusio pasikeitimo tarp mokytojų netruko pasklisti gandas apie brolių apgavystes, tad geri laikai baigėsi – atsakinėti kviesdavo iš karto vieną, o po to kitą. Paklausti, ar tokių triukų nesiima ir krepšinio aikštelėje, broliai gudriai nusišypso: „Baigę karjerą pasakysime.“

Filmo kūrėjai juokauja, kad vien tik iš interviu su broliais Lavrinovičiais būtų galima sukurti atskirą filmą, tačiau jų tikslas buvo ne toks. „Mes už... Lietuvą!“ yra apie visą rinktinę, komandinę jos dvasią, užkulisius ir žinią, kad tik būdami kartu mes stiprūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dokumentinėje juostoje žiūrovai išvys uždegančias ir niekur negirdėtas vyriausiojo rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros kalbas, kadrus iš komandos rūbinės, procedūrų kambario, prakaitu nuplautas akimirkas iš pasirengimo stovyklų ir treniruočių salių.

Duris į Lietuvos krepšinio rinktinės užkulisius atveriantis dokumentinis filmas „Mes už... Lietuvą!“ didžiųjų Lietuvos miestų kino teatruose „Forum Cinemas“ jau nuo gegužės 31 dienos.

TAIP PAT SKAITYKITE:

J. Valančiūnas apie filmą „Mes už... Lietuvą!“: svarbu, kad nuogų nerodytų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų