REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mazda Motor Corporation“ ir „Fiat Group Automobiles“ pasirašė susitarimo memorandumą dėl naujo rodsterio projektavimo ir gamybos. Modelis bus parduodamas su „Mazda“ ir „Alfa Romeo“ prekės ženklais, o jo pagrindas – kultinio naujo kartos „MX-5“ kabrioleto platforma.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal pirminį planą abi kompanijos ketina paruošti skirtingo dizaino, ryškių markėms būdingų bruožų turinčius modelius, kurie bus itin lengvi ir turės galinių ratų pavarą. Remiantis oficialiu gamintojo išplatintu pranešimu, „Mazda“ ir „Alfa Romeo“ rengiami variantai turės skirtingus variklius. Automobiliai bus surenkami „Mazda“ koncernui priklausančioje gamykloje Hirosimoje, numatoma „Alfa Romeo“ rodsterio gamybos pradžia – 2015 m.

REKLAMA

„Sudaryti sąjungas technologijų ir gaminių tobulinimui yra dienas iš „Mazda“ korporacijos tikslų, o šis sutarimas su „Fiat“ yra pirmas svarbus žingsnis ta kryptimi. Itin jaudinanti galimybė yra bendradarbiauti su tokia prestižine marke kaip „Alfa Romeo“ kuriant naujos kartos „MX-5“ pagrindu projektuojamą rodsterį. Šis modelis yra kultinis „Mazda“ gamoje, taip pat jis pripažintas populiariausiu visų laikų rodsteriu“, ‒ kalbėjo „Mazda“ prezidentas Takashi Yamanouchi.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis susitarimas akivaizdžiai rodo mūsų atsidavimą „Alfa Romeo“ ir pasiryžimą padaryti šią markė žinomą pasauliniu mastu. Partnerystė su „Mazda“ reiškia, kad kurdami įdomų, stilingą rodsterį pagal „Alfa Romeo“ tradicijas mes bendrausime su pripažintai kompaktiškų galiniais ratais varomų modelių specialistais. Mes vertiname šią bendradarbiavimo galimybę ir tikimės išlaikyti naudingus nenutrūkstančius santykius“, ‒ sakė „Fiat“ vadovas Sergio Marchionne.

Tikimasi, kad galutinį susitarimą kompanijos pasirašys antroje 2012 m. pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų